Home SPORTS NEWS Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

1289434


Ως φυσικό επακόλουθο της ανωτερότητας του ΠΑΟΚ στα δύο ματς ήρθε το 1-1 στην έδρα της Σπάρτακ Τρνάβα και η πρόκριση για τον δικέφαλο που έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες για τη νίκη.

Θα ήταν σκάνδαλο, άδικο – βάλτε όποια λέξη θέλετε – αν ο ΠΑΟΚ δεν πέρναγε αυτή την ομάδα. Ήδη αποτελεί ποδοσφαιρικό pαράδοξο που δεν κατάφερε να κερδίσει και τα δύο ματς. Η πρόκριση ήταν το φυσικό επακόλουθο απέναντι στους Σλοβάκους, οι οποίοι σε δύο ματς αποδείχθηκαν μετρ της κουτοπονηριάς και του τσαμπουκά. Το λάθος του ΠΑΟΚ είδικά στη ρεβάνς ήταν ότι “τσίμπησε” στα ανορθόδοξα μέσα που χρησιμοποίησαν για τον σταματήσουν. Τελείωσε (και) αυτό το ματς με μία κόκκινη κι ένα εις βάρος του πέναλτι (από τα παραμύθια), ενώ απώλεσε κραυγαλέες φάσεις για να φύγει νικητής από τη  Σλοβακία.

Τρελό πρώτο ημίχρονο. Τελεία. Η επιτομή της παράνοιας. Για 35 λεπτά ο δικέφαλος έκανε σωστά τη δουλειά, κυριαρχόντας στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας δύο μεγάλες φάσεις. Στο 35΄η Σπάρτακ Τρνάβα δεν είχε καταφέρει να κάνει τελική. Στο 35’το σκορ ήταν 1-0.

“Πώς γκένεν αυτό;” που θα λεγε και μία ψυχή. Ο Όλσεν έκανε την γκάφα της χρονιάς, καθώς έχοντας αγκαλιάσει την μπάλα στην γωνία της μεγάλης του περιοχής, είδε το Σάμπο να έρχεται κατά πάνω του, φάση που γίνεται κατά κόρον στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποφεύγει η αντίπαλη ομάδα τις καθυστερήσεις. Η αντίδραση του Δανού τερματοφύλακα ήταν να απλώσει άκομψα το πόδι και ο Σάμπο έπεσε κάτω με αρκετή δόση θεάτρου. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Σάμπο ευστόχησε και κάπως ο δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί ο Μακ στο 10′ (σουτ στην αντεπίθεση από διαγώνια θέση) και ο Κάτσε στο 12′ (σουτ εξ επαφής πάνω στον τερματοφύλακα) απώλεσαν δύο μεγάλες φάσεις. Αλλά η κακοδαιμονία του δικεφάλου δεν είχε τελείωσει εκεί. Στην αμέσως επόμενη επίθεση μετά το προβάδισμα της Σπαρτάκ χάθηκε τεράστια, διπλή ευκαιρία. Ο Μακ γύρισε την μπάλα από δεξιά, αυτή κάπου κόντραρε, ο τερματοφύλακας έβγαλε με δυσκολία πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Πέλκας έπιασε το σουτ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα αλλά εξοστρακίστηκε από τον Μυστακίδη που διαμαρτυρόταν εκείνη τη στιγμή στον διαιτητή. Ούτε στα έργα!

Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν μερικώς τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα και ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και γράφουμε “μερικώς” γιατί στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ έχασε πάλι τα άχαστα. Οι Σλοβάκοι βγήκαν μπροστά άναρχα για να βάλουν γκολ, ξεχασαν την άμυνα αλλά και ο ΠΑΟΚ στις κραυγαλέες ευκαιρίες ξέχασε πως στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. πρώτα ο Μακ στο τετ α τετ με τον Κάμεναρ έστειλε την μπάλα επάνω του (54′) και στη συνέχεια ο Πέλκας (56′) προσπάθησε να κρεμάσει τον Σλοβάκο, στέλνοντας την μπάλα άουτ, σε αντεπίθεση τρεις-δύο.

Σε κερδισμένο κόρνερ του ΠΑΟΚ ο Σκόνδρας φάνηκε να χτυπά εκτός φάσης αντίπαλο, ο οποίος έπεσε κάτω. Κόκκινη κάρτα έδειξε ο διαιτητής (69′) κι αυτό σήμαινε οτι ΠΑΟΚ έπρεπε να αμυνθεί.

Σωτήρια ήταν η απομάκρυνση του Κοροβέση στο σουτ του Μίκινιντς στο 74′, αλλά φάνηκε ότι οι Σλοβάκοι ήταν μετριότατοι, μη μπορώντας να φτιάξουν σωστή φάση μπροστά στα καρέ του Όλσεν. Άλλο ένα σουτ του Μίκινιτς στο 91′ και η μπόρα είχε περάσει οριστικά για τον δικέφαλο που δικαιούταν τη νίκη και στο δεύτερο ματς.

Γήπεδο: Ζλάτε Μόραβτσε

Διαιτητής: Τομπίας Βελτζ (Γερμανός)

Σπάρτακ Τρναβα (Γιουράι Γιάραμπεκ): Κάμεναρ, Νίκολιτς, Μπόρτελ, Γκρέσακ, Τοτ, Κασάδο (Μπάες 79΄), Σάμπο, Γιάντεσκα, Μίκοβιτς, Χαλίλοβιτς (Μίκινιτς 79΄), Βόιτους (Χάρμπα 62΄).

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ): Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Κόστα, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε (81΄ Σαββίδης), Τζιόλης, Πέλκας, Κοροβέσης, Μακ, Μυστακίδης (Κουλούρης 57΄-Πούγγουρας 69΄)

Γκολ: 35΄ Σάμπο (πεν)-48΄ Κωνσταντινίδης

Κάρτες: 15΄ Γκρέσακ, 45+2΄ Χαλίλοβιτς, 70΄ Τοτ, 83΄ Σάμπο – 19΄ Τζαβέλλας, 24΄ Πέλκας, 34΄  Όλσεν

Αποβολές: 67΄ Σκόνδρας

pamesports.gr