Home SPORTS NEWS Τα βρήκε σκούρα η Τσέλσι

Τα βρήκε σκούρα η Τσέλσι

willian
πηγή: sport24.gr

Εξαιρετικό ματς, γεμάτο φάσεις και αγωνία έως το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν αυτό ανάμεσα σε Τσέλσι και Σουόνσι στο “Stamford Bridge”, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φετινής Premier League.


Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και δύο καλές στιγμές να σκοράρουν, απέναντι σε μια Τσέλσι που δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Γεγονός που εκνεύριζε τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Κόντρα στην ροή της αναμέτρησης η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο κατάφερε να προηγηθεί, χάρη στην κλάση του Οσκάρ. Ο Βραζιλιάνος με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ νίκησε τον Φαμπιάνσκι και έβαλε μπροστά στο σκορ τους “μπλε” του Λονδίνου.
Όμως ο Μπαφεντιμπί Γκομίς έδειχνε ότι βρίσκεται σε καλή μέρα και δεν σταματούσε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα. Ο Κουρτουά με ωραία επέμβαση σταμάτησε τον Γάλλο επιθετικό στο 29′, όμως ο Αγιού πήρε το ριμπάουντ και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βέλγο γκολκίπερ για το 1-1.
Με την σέντρα σχεδόν η Τσέλσι πήρε εκ νέου το προβάδισμα με μπόλικη δόση τύχης. Ο Γουίλιαν επιχείρησε μια σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα του Φαμπιάνσκι που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Με το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο “Stamford Bridge”.

Με την συμπλήρωση 10 λεπτών στην επανάληψη, ο Σέλβι βρήκε τον Γκομίς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας (τον Γάλλο κάλυπτε καθαρά ο Γουίλιαν) και ο τελευταίος ανατράπηκε από τον Κουρτουά.

Πέναλτι για την Σουόνσι, κόκκινη για τον Βέλγο τερματοφύλακα και Μπέγκοβιτς αντί Οσκάρ στο ματς. Ο Γκομίς ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.
Ο Μπέγκοβιτς εν συνεχεία αντέδρασε σωστά σε 2-3 καλές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, ο Φαμπιάνσκι σταμάτησε τον Αζάρ στο 75′ και η αναμέτρηση στο Λονδίνο έμεινε στο τελικό 2-2.
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγκας (76′ Ζουμά), Γουίλιαν (84′ Φαλκάο), Αζάρ, Οσκάρ (54′ Μπέγκοβιτς), Κόστα.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Σέλβι, Κι (42′ Κορκ), Αγιού, Μοντέρο (71′ Ράουτλετζ), Σίγκουρτσον, Γκομίς (79′ Έντερ).