Home SPORTS NEWS Ξεκίνησε νικηφόρα η Γιουνάιτεντ

Ξεκίνησε νικηφόρα η Γιουνάιτεντ

CL4vn-JUcAAzv41.jpg+large
πηγή: sport24.gr

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην φετινή Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας με 1-0 της Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ χάρη σε αυτογκόλ του Γουόκερ στο 22ο λεπτό.
Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της και να χρειάστηκε μια μικρή… βοήθεια αντίπαλου αμυντικού, παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος και να βάλει στο σακούλι της το πρώτο τρίποντο.


Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, επικράτησε 1-0 της άκρως υπολογίσιμης Τότεναμ στο “Ολντ Τράφορντ” χωρίς πάντως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Κάτι το άγχος του πρώτου αγώνα και μάλιστα εντός έδρας, κάτι τα βαριά πόδια από την προετοιμασία, αποτέλεσαν τροχοπέδη για τους “κόκκινους διαβόλους”, που είδαν τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 22′ και προήλθε από παίκτη των φιλοξενούμενων, που μέχρι εκείνη την στιγμή στέκονταν πολύ καλά στο χορτάρι. Ο Ντεπάι βρήκε τον Γιανγκ στα δεξιά, αυτός γύρισε στον Ρούνεϊ, με τον Γουόκερ να βάζει το πόδι του για να απομακρύνει και την έστειλε καταλάθος στα δίχτυα του Βορμ.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσουν το ματς και να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό, αλλά ο Ρομέρο ήταν εκεί όποτε χρειαζόταν, για να κρατήσει το μηδέν για την εστία του. Το έκανε δυο φορές με τον Κέιν και μια με τον Έρικσεν, ο οποίος είχε την ευκαιρία του ματς στο 5′, όταν αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταρμιάν (81′ Βαλένσια), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ (60′ Σβαϊνστάιγκερ), Σνάιντερλιν, Μάτα, Ντεπάι (68′ Ερέρα), Γιανγκ, Ρούνεϊ.
Τότεναμ: Βορμ, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ (77′ Αλί), Μπενταλέμπ (53′ Μέισον), Ντεμπελέ (68′ Λαμέλα), Έρικσεν, Σαντλί, Κέιν.

Αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις στα παιχνίδια του Σαββάτου (8/8) ήταν μάλλον ο Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος στην επιστροφή του στους πάγκους της Premier League οδήγησε την Λέστερ σε ένα εντυπωσιακό και συνάμα άνετο 4-2 επί της Σάντερλαντ.

Στο “Walkers Stadium” ο δείκτης του σκορ ήταν ήδη στο 3-0 για τις “αλεπούδες” στο 25′ με δράστες τους Βάρντι (11′) και Μαχρέζ (18′, 25′)! Ντεφόου (60′) και Φλέτσερ (71′) βρήκαν δίχτυα για τις “μαύρες γάτες” στην επανάληψη, όμως ενδιάμεσα ο Ολμπράιτον (66′) είχε φροντίσει να κρατά απόσταση ασφαλείας στο σκορ για τους γηπεδούχους μέχρι το τελικό 4-2.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λατ (75′ Μπεναλουάν), Χουτ, Μόργκαν, Σλούπ, Ολμπράιτον, Κινγκ, Ντρίνκγουοτερ, Μαχρέζ (77′ Φουκς), Οκαζάκι, Βάρντι (82′ Καντέ).

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντιλίμον, Τζόουνς (54′ Μάθιους), Κοατες, Καμπούλ, Βαν Άανχολτ, Κάτερμολ (30′ Φλέτσερ), Λάρσον, Ρόντγουελ, Τζόνσον, Λανς, Ντεφόε.

Αγενείς χωριάτες
Η Μπόρνμουθ έδινε στο “Dean Court” το πρώτο της ματς στην Premier League κόντρα στην Άστον Βίλα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν μάλλον αγενείς, καθώς χάλασαν την γιορτή των γηπεδούχων.

Με αμυντικούς προσανατολισμούς την περισσότερη ώρα του αγώνα, ο Τιμ Σέργουντ είδε τον Γκεστεντέ να τον δικαιώνει απόλυτα στο 72ο λεπτό, καθώς ο θηριώδης φορ που είχε πάρει την θέση του του Αγιού στο 59′, σκόραρε για το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Μπόρουτς, Φράνσις, Έλφικ, Κουκ, Ντάνιελς, Ρίτσι, Γκόσλινγκ (84′ Ο’ Κέιν), Σούρμαν, Πουγκ (69′ Γκραντέλ), Κινγκ (53′ Κερμογκάντ), Γουίλσον.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Μπακούνα, Ρίτσαρντς, Κλαρκ, Αμαβί, Βερετούτ (71′ Σάντσες), Γκουεγιέ, Γουέστγουντ, Σινκλέρ (78′ Ρίτσαρντσον), Αγιού (59′ Γκεστεντέ), Αγκμπονλαχόρ.

Σπουδαίο “διπλό” για Πάλας
Η Νόριτς υποδέχθηκε στο “Carrow Road” την Κρίσταλ Πάλας και το άγχος των “καναρινιών” στην πρεμιέρα αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο στην προσπάθεια τους για ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς συγκεντρωμένοι, με υπομονή και ιδιαίτερα μαχητική διάθεση. Από ασίστ του Πάντσεον ο Ζαά στο 39′ άνοιξε το σκορ και με το 0-1 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες μετά το πρώτο 45λεπτο.

Ο Ντιλέινι στο 49′ σημείωσε και δεύτερο τέρμα για την Πάλας, πριν ο Ρέντμοντ μειώσει σε 1-2 για τη Νόριτς. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν με αυτό το γκολ, έψαξαν την ισοφάριση όμως είδαν τον Καμπάιγ να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 1-3 στο “Carrow Road”.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Γουίτακερ, Μάρτιν, Μπασόνγκ, Μπρέιντι, Χόουσον, Τετέι (54′ Ρέντμοντ), Χούλαχαν, Ντόρανς, Τζόνσον, Γκράμπαν (54′ Ζερόμ).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: ΜακΚάρθι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, ΜακΆρθουρ, Καμπάιγ, Ζαά, Πάντσεον, Ματς, Μάρει.

Ματσάρα στο “Goodison Park”
Θέαμα χάρισαν Έβερτον και Γουότφορντ στην μεταξύ τους αναμέτρηση, όπου αγωνίστηκαν και δύο παίκτες με παρελθόν στον Ολυμπιακό. Ο λόγος φυσικά για τους Κέβιν Μιραλάς των γηπεδούχων και Χοσέ Χολέμπας των φιλοξενούμενων.

Η Γουότφορντ ήταν αυτή που αιφνιδίασε με το αγωνιστικό της θράσος και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, χάρη στο τέρμα του Λαγιούν από το 14ο λεπτό.

Εντυπωσιακό σε εξέλιξη το παιχνίδι στην επανάληψη, έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Η Έβερτον πίεσε και ισοφάρισε με τρομερό σουτ του Μπάρκλεϊ εκτός περιοχής στο 76′.
Λίγο πριν ο Ιγκάλο είχε πάρει τη θέση του Χουράδο και στο 83′ έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους!
Όμως τρία λεπτά αργότερα, ο Κονέ από ασίστ του Λουκακού νίκησε τον Γκόμες για το τελικό 2-2 στο “Goodison Park”.
ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκιέλκα, Γκάλογουεϊ (63′ Κονέ), ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μιραλάς (77′ Οβιέδο), Μπάρκλεϊ, Κλέβερλι, Λουκακού (90+1′ Νέισμιθ).

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Γκόμες, Νιόμ, Πρεντλ, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Καπού, Μπεχράμι (79′ Γουότσον), Άνια, Λαγιούν (59′ Παρέδες), Χουράδο (74′ Ιγκάλο), Ντίνι.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο 8 Αυγούστου
14:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 1-0 (22′ αυτ. Γουόκερ)
Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα 0-1 (72′ Γκεστεντέ)
Έβερτον – Γουότφορντ 2-2 (76′ Μπάρκλεϊ, 86′ Κονέ – 13′ Λαγιούν, 83′ Ιγκάλο)
Λέστερ – Σάντερλαντ 4-2 (11′ Βάρντι, 18′, 25′ πέν. Μαχρέζ, 66′ Ολμπράιτον – 60′ Ντεφόου, 71′ Φλέτσερ)
Νόριτς – Κρίσταλ Πάλας 1-3 (69′ Ρέντμοντ – 39′ Ζαά, 49′ Ντιλέινι, 94′ Καμπάιγ)
19:30 Τσέλσι – Σουόνσι
Κυριακή 9 Αυγούστου
15:30 Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ
15:30 Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον
18:00 Στόουκ – Λίβερπουλ
Δευτέρα 10 Αυγούστου
22:00 Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Σίτι