Home SPORTS NEWS Αστάνα παν… η Γαλατάσαράι

Αστάνα παν… η Γαλατάσαράι

astana


Στο πρώτο ματς της ιστορίας του Champions League με γηπεδούχο ομάδα από το Καζακστάν, η Αστάνα κατάφερε να πάρει ιστορικό βαθμό ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Γαλατάσαράι στο 89′.

Το φινάλε ήταν… θρίλερ, καθώς επιτεύχθηκαν δύο αυτογκόλ στα τελευταία λεπτά πριν το τέρμα του Κάνιας στο 89′, ενώ θυμίζουμε η άλλη αναμέτρηση του ομίλου διεξάγεται στις 21:45 με την Ατλέτικο να υποδέχεται την Μπενφίκα.

Αστάνα – Γαλατάσαράι 2-2

Σκόρερς: 77′ αυτ. Χακάν Μπαλτά, 89′ Κάνιας / 31′ Μπιλάλ Κισά, 86′ αυτ. Ερίτς

http://www.dailymotion.com/video/x3883xy_all-goals-and-highlights-astana-2-2-galatasaray-30-09-2015_sport

Γήπεδο: “Αστάνα Αρένα”, Αστάνα

Διαιτητής: Μάρτιν Στρέμπεργκσον (Σουηδία)

Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 31′ με το μακρινό σουτ του Μπιλάλ Κισά, ο ξάφνιασε τον Ερίτς.

Η Αστάνα έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει και το πρώτη της γκολ στην ιστορία της στην διοργάνωση ήταν αυτογκόλ, με τον Χακάν Μπαλτά στο 77′ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει.

Ακόμη πιο ιδιαίτερο ήταν το αυτογκόλ του Ερίτς, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να προσπαθεί να διώξει την μπάλα μετά από σέντρα από αριστερά και τελικά της άλλαξε πορεία, αλλά προς την λάθος κατεύθυνση, έτσι εν συνεχεία την μάζεψε από τα τα δίχτυα του στο 86′.

Φάνηκε η Γαλατάσαράι να την γλιτώνει και να παίρνει το “διπλό”, αλλά τελικά στο 89′ η άμυνά της… κοιμήθηκε ξανά, με το Κάνιας να παίρνει αδύναμη κεφαλιά λίγο μέσα από την περιοχή, τον Καρόλ να μοιάζει εύκολο να απομακρύνει αλλά τελικά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του (δεν χρεώθηκε και τρίτο αυτογκόλ).

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Ίλιτς, Ποστνίκοβ, Άνιτσιτς, Σόμκο, Κάνιας, Ζούκοβ (89′ Στσέτκιν), Μακσίμοβιτς, Τζόλτσιεβ (77′ Νουσερμπάγεβ), Κετεβοαμά (82′ Μουζίκοβ), Καμπαναγκά.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Ντινάιερ, Σεμίχ Καγιά, Χακάν Μπαλτά, Καρόλ, Σελτσούκ Ινάν, Μπιλάλ Κισά (82′ Σινάν Γκιουμιούς), Σνάιντερ, Γιασίν Εζτεκίν (90′ Σαμπρί Σαριόγλου), Ποντόλσκι (68′ Χοσέ Ροντρίγκεθ), Ουμούτ Μπουλούτ.

πηγη: sport24.gr