Home SPORTS NEWS Ο Ατζαγκούν γλίτωσε τον Παναθηναϊκό – Ανατροπή με Μπέρμπατοφ ο ΠΑΟΚ

Ο Ατζαγκούν γλίτωσε τον Παναθηναϊκό – Ανατροπή με Μπέρμπατοφ ο ΠΑΟΚ

berba


Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκού που επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 με τον Ατζαγκούν να έχει τα “κλειδιά” του “πούλμαν” που παρέταξε ο Γιώργος Παράσχος και να λύνει τον γόρδιο δεσμό με την γκολάρα που πέτυχε στο 45′ του πρώτου μέρους.

Οι πράσινοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση και δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρους και να καθαρίσουν το ματς, παρά το γεγονός ότι είχαν και δοκάρι με τον Μπεργκ, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κάτι που προκάλεσε και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου με την λήξη του ματς προς το πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε έτσι στο κυνήγι του Ολυμπιακού με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια ενώ ο Πλατανιάς με τον ένα βαθμό που έχει ως τώρα είναι στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, τέσσερις μέρες νωρίτερα και χωρίς να κάνει ούτε μια αλλαγή. Ο 42χρονος τεχνικός είχε μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο 45 της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς και περίμενε ένα ανάλογο ματς και κόντρα στον Πλατανιά.

Πως έπαιξαν οι δυο ομάδες

Έτσι οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη δεξιά και τον Νάνο αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τελάντερ, Ταυλαρίδης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν και πάλι οι Ζέκα, Κουτρουμπής με τους Πράνιτς και Ατζαγκούν λίγο πιο μπροστά. Και στην κορυφή της επίθεσης οι Μπεργκ, Καρέλης.

Από την άλλη ο Πλατανιάς παρατάχθηκε αρκετά αμυντικά, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στηθεί στον αγωνιστικό χώρο με ένα 3-6-1 θέλοντας να κρατήσουν τους πράσινους μακριά από την άμυνα τους και να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Ολιμπά.

Ο Παράσχος έχοντας δει ότι ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα σε ματς που είχε βρει μπροστά του τρία στόπερ θέλησε να δοκιμάσει και αυτός την τύχη του. Πρωταρχικός στόχος των φιλοξενούμενων ήταν να κρατήσουν το μηδέν και να χτυπήσουν σε μια αντεπίθεση που θα έβρισκαν στη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά χωρίς να τα καταφέρνει αφού οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν κάθε φάση. Για αυτό και χρειάστηκε ένα σουτ από τα 30 μέτρα του Ατζαγκούν με το οποίο νικήθηκε ο Ολιμπά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπους να απέναντι στο “πούλμαν” που είχε παρατάξει ο Παράσχος μπροστά από την εστία της ομάδας του. Οι πράσινοι μάλιστα είχαν και ένα δοκάρι με τον Μπεργκ στο 47′ το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα και με το 1-0 να παραμένει οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν τίποτα να χάσουν άλλαξαν το σύστημα τους και έπαιξαν με δυο επιθετικούς χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”

Διαιτητής: I. Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Χ. Κούλα (Ξάνθης), Τ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Γκολ: 45′ Ατζαγκούν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο (90′ Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (57′ Αμπέντ), Καρέλης (64΄Καλτσάς), Μπεργκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΧΟΣ): Ολιμπά, Κουλιμπαλίδη, Μπανανά, Σελίν, Αποστολόπουλος (56′ Τσουράκης), Μενδρινός, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (76′ Γιακουμάκης), Ντίνας, Βάντερσον, Ράμος (82′ Γουνδουλάκης).

Κίτρινες: 49′ Σελίν, 64′ Κουλιμπαλί

https://www.youtube.com/watch?v=aYc-wQf3nXo

Δεύτερη ανατροπή μέσα σε τέσσερις μέρες για τον ΠΑΟΚ που ενώ βρέθηκε να χάνει με γκολ του Ούμπίδες στο 63΄ πήρε σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι με τα γκολ του Μπερμπάτοφ στο 72΄ και του Μακ στο 90΄ και περιμένει τον Ολυμπιακό στο ντερμπι κορυφής την άλλη εβδομάδα.

Μια φορά μπορεί να είναι και τυχαίο, στις δύο όμως; Ο ΠΑΟΚ, μετά από ένα παιχνίδι που ράγιζε καρδιές, κατάφερε να πετύχει δεύτερη ανατροπή μέσα σε τέσσερις μέρες και να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι.

Το ματς πέρασε από χίλια μύρια κύματα, ωστόσο στο τέλος, δικαιώθηκε η διάθεση του Τούντορ να κερδίσει μέχρι το φινάλε τη νίκη, ενώ για πρώτη φορά έβαλε τη σφραγίδα του σε μία νίκη του Δικεφάλου ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, με το γκολ της ισοφάρισης και συμμετοχή στη φάση του 1-2.

Ο Ατρόμητος μένει με την πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος (καταλυτική η είσοδος στο παιχνίδι του Πίτου Γκαρσία) και την γκολάρα-σε δημιουργία και εκτέλεση-που πέτυχε ο Ουμπίδες.

Ο ΠΑΟΚ πλέον πάει με τον αέρα των ανατροπών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή στην Τούμπα και έχει την ευκαιρία με νίκη να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Καλογερόπουλος

Γκολ: Ούμπιδες 63΄/ Μπερμπάτοφ 72′, Μακ 90΄

Κάρτες: Γοδόι 24΄, Ουσέρο 70΄, Γκορμπούνοφ 81΄, Κυβρακίδης 83΄/ Μακ 90΄

Αποβολές:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Κοντοές, Γοδόι, Φυτανίδης, Στόιτσεφ (Πίτου Γκαρσία 46΄), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μπρίτο (Λε Ταλέκ 58΄), Ναπολεόνι

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ (Σάμπο 71΄), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (Μπερμπάτοφ 58΄), Μακ και Αθανασιάδης (Ζάιρο 64΄)

https://www.youtube.com/watch?v=AIkvKf7mZyU

πηγη: sport24.gr

Σάββατο, 26.09.2015 – 5η Αγωνιστική
16:00 Καλλονή- Παναιτωλικός 5 – 1
18:15 Ηρακλής – Ξάνθη 1 – 1
20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 5 – 1
Κυριακή, 27.09.2015 – 5η Αγωνιστική
16:00 Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 1 – 0
18:15 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 2 – 1
18:15 Πανιώνιος – Πανθρακικός 1 – 1
20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1 – 2
Δευτέρα, 28.09.2015 – 5η Αγωνιστική
19:30 Βέροια – ΑΕΚ

Θέση Ομάδα Βαθ Αγ
1 Ολυμπιακός 15 5
2 Παναθηναϊκός 12 5
3 ΠΑΟΚ 10 5
4 ΑΕΚ 7 4
5 Αστέρας Τρίπολης 7 5
6 Παναιτωλικός 7 5
7 Πανιώνιος 7 5
8 ΠΑΣ Γιάννινα 7 5
9 Ατρόμητος 6 5
10 Ξάνθη 6 5
11 Λεβαδειακός 6 5
12 Καλλονή 5 5
13 Βέροια 5 4
14 Ηρακλής 5 5
15 Πανθρακικός 2 5
16 Πλατανιάς 1 5