Home SPORTS NEWS Μεγάλη νίκη της Άρσεναλ επί της Μπάγερν

Μεγάλη νίκη της Άρσεναλ επί της Μπάγερν

12109086_1107745115903550_7740688760173265595_n


Σε άσχημη βραδιά ήταν ο Μάνουελ Νόιερ και δεν κατάφερε να σταματήσει την Άρσεναλ. Τρομερό λάθος στο 77′ από τον Γερμανό πορτιέρο που έκανε κακή έξοδο και ο Ζιρού άνοιξε το σκορ. Στο 94′ ο Οζίλ πέτυχε το 2-0.

Η’ Όμιλος

Ζενίτ-Λυόν 3-1
Η Ζενίτ νίκησε γιατί εφέτος επιδεικνύει θαυμαστή αποτελεσματικότητα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Χαρακτηριστική η φάση με τον Τζιούμπα στο 3′, αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα πρόκρισης. Η ρωσική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά καθυστέρησε να σκοράρει δεύτερη φορά και μέχρι να το κάνει στο 56′ χάρη στην οβίδα του Χουλκ ο Λακαζέτ είχε ισοφαρίσει με τακουνάκι. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο, με τα τρία γκολ και τις δύο ασίστ στα ματς του ομίλου, αποκατάστησε την τάξη και δεν άφησε τη Λιόν να διεκδικήσει πολλά πράγματα στην Αγία Πετρούπολη. Ο Ιμτιτί επιχείρησε ν’ απαντήσει στο 79′, αλλά αμέσως μετά ήρθε το τρίτο γκολ των πρωταθλητών Ρωσίας, από τον Ντάνι στο 83′, και όλα τέλειωσαν.

Βαλένθια-Γάνδη 2-1

Η Βαλένθια νίκησε γιατί δεν έχασε το μυαλό της μετά την απρόσμενη ισοφάριση της Γάνδης με το γκολ του Φοκέ στο 40′. Οι “νυχτερίδες” είχαν καταφέρει να κυριαρχήσουν στο ματς και μετά το αυτογκόλ του Νίλσεν στο 15′ από το τακουνάκι έφτιαξαν τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες για να φτάσουν στο 2-0. Παρόλο πάντως η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν ευνοϊκή κυνήγησαν την τύχη τους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 72′ πήραν αυτό που τόσο ήθελαν. Η φάση ήταν αρκετά περίεργη, αφού άρχισε από μια σέντρα-σουτ που χτύπησε στο δοκάρι πριν η μπάλα κοντράρει στον Μίτροβιτς και καταλήξει στα δίχτυα του Σελς.

Ε’ Όμιλος

Λεβερκούζεν-Ρόμα 4-4

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου, Λεβερκούζεν και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4. Το καθήκον της η Μπαρτσελόνα κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Η αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη γιατί… καμία από τις δύο ομάδες δεν αξιώθηκε να παίξει άμυνα. Δύο παίκτες που ψάχνουν αναγέννηση με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό σκοπό… αντάλλαξαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έγιναν ανέλπιστοι ήρωες για τις ομάδες τους. Ο Χαβιέρ Ερνάντες αρχικά και ο Ντανιέλε ντε Ρόσι στη συνέχεια έδωσαν τον τόνο ενός αγώνα δύο ομάδων με σαφείς επιθετικούς σκοπούς. Αυτοί ουσιαστικά προέκυψαν από τους χώρους που υπήρχαν στο κέντρο και που γέμιζαν μετά από γρήγορες επιθέσεις. Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από τη μία πλευρά και οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μανωλάς από την άλλη να μένουν αρκετές φορές εκτεθειμένοι στην άμυνά τους. Ο Μίραλεμ Πιάνιτς με το 11ο φάουλ – γκολ της καριέρας του και ο Ιάγο Φαλκέ δέκα λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγώνα πίστεψαν ότι είχαν δώσει τη νίκη στους “τζιαλορόσι”, που ουσιαστικά θα σήμαινε την πρόκριση, ωστόσο διαψεύστηκαν γρήγορα. Μέσα σε δύο λεπτά, ο Αντμίρ Μεχμέντι και ο Κέβιν Καμπλ με εκπληκτικό σουτ ισοφάρισαν στο τελικό 4-4 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Μπάτε-Μπαρσελόνα 0-2

Μπαρτσελόνα κέρδισε γιατί… τραυματίστηκε ο Σέρζι Ρομπέρτο. Αν και μόνο θετική δεν ήταν αυτή η εξέλιξη στο 18′, ο νεαρός μέσος έδωσε τη θέση του στον Ιβάν Ράκιτιτς και ο Κροάτης μέσος απάντησε με δύο τέρματα.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτέλεσε μία… συνέχεια του σόου που έδωσε ο Νεϊμάρ στο πρωτάθλημα κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε σκοράρει τέσσερις φορές και είχε δώσει μία ασίστ στο παιχνίδι πρωταθλήματος, τώρα μοίρασε την μπάλα και στα δύο γκολ του Ράκιτιτς στο 2ο ημίχρονο.

Οι Καταλανοί ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η διαφορά δυναμική ήταν μεγάλη και παρά την απουσία του Λιονέλ Μέσι, οι ευκαιρίες ήταν υπέρ τους. Ωστόσο η αστοχία του Λουίς Σουάρες και οι επεμβάσεις του Σεργκέι Τσερνίκ… καθυστέρησαν τη λύτρωση των πρωταθλητών Ευρώπης ή τουλάχιστον τη μετέθεσαν για το 2ο ημίχρονο.

Ζ’ Όμιλος

Ντιναμό Κιέβου-Τσέλσι 0-0

Η Ντιναμό Κιέβου με την Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες γιατί… η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν στο 47ο λεπτό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι Αλεξάντρ Σοφκόφσκι. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των “μπλε”, οι οποίοι είχαν την υπεροχή, πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Ουκρανός γκολκίπερ αποσόβησε τον κίνδυνο με εξαιρετικές αποκρούσεις. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φανούν επικίνδυνοι μέσω αντεπιθέσεων, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Πόρτο-Μακάμπι 2-0
Η Πόρτο νίκησε γιατί… εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Μακάμπι Τελ Αβίβ και σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα 5 λεπτών. Ο Βινσέντ Αμπουμπακάρ, με κεφαλιά, έδωσε προβάδισμα στους “Δράκους” στο 37ο λεπτό, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιασίν Μπραχιμί βρέθηκε απέναντι στον Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι παίκτες του Τζούλιαν Λοπετέγκι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το δεύτερο ημίχρονο, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη στον όμιλο, παραμένοντας πρώτοι με 7 βαθμούς.

ΣΤ’ Όμιλος

Άρσεναλ-Μπάγερν 2-0

Η Άρσεναλ νίκησε γιατί εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος του Νόιερ στο 77′ και μετά από πολύ καιρό ήταν εκπληκτική στην άμυνα. Η Μπάγερν είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δυσκολεύοντας σε μερικές περιπτώσεις τον Τσεχ, με πιο κινητικούς τους Τιάγκο και Βιδάλ. Εκείνη όμως που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Άρσεναλ. Στο 33′ ο Τίο Γουόλκοτ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το 1-0 για τους “κανονιέρηδες”, ωστόσο ο Μάνουελ Νόιερ οριζοντιώθηκε και απέκρουσε πάνω στη γραμμή την εξ επαφής κεφαλιά του επιθετικού των γηπεδούχων. Η υπεροχή των Βαυαρών συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και όλα έδειχναν πως το γκολ δεν θα αργούσε. Έτσι κι έγινε, μόνο που ανήκε στην Άρσεναλ. Ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Νόιερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η ομάδα του Βενγκέρ παρέμεινε προσηλωμένη στην άμυνα, είχε τον Τσεχ σε εξαιρετική βραδιά και στις καθυστερήσεις ο Εζίλ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί για τον βρετανικό σύλλογο στο φετινό Champions League.

Ντινάμο Ζάγκρεπ-Ολυμπιακός 0-1

FT – VIDEO (Champions League): GNK Dinamo Zagreb 0-1 Olympiacos FCGoal & Full Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Ζενίτ-Λιόν 3-1

FT – VIDEO (Champions League): Zenit Petersburg 3-1 OL – Olympique LyonnaisAll Goals [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Βαλένθια-Γάνδη 2-1

FT – VIDEO (Champions League): Valencia CF 2-1 GentAll Goals & Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Λεβερκούζεν-Ρόμα 4-4

FT – VIDEO (Champions League): Bayer 04 Leverkusen Fussball 4-4 AS RomaAll Goals [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Πόρτο-Μακάμπι 2-0

FT – VIDEO (Champions League): FC Porto 2-0 Maccabi Tel AvivAll Goals & Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Άρσεναλ-Μπάγερν 2-0

FT – VIDEO (Champions League): Arsenal 2-0 FC Bayern MünchenAll Goals & Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Μπάτε-Μπάρσα 0-2

FT – VIDEO (Champions League): Bate Borisov 0-2 FC BarcelonaAll Goals [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

Ντινάμο Κιέβου-Τσέλσι 0-0

FT – VIDEO (Champions League): Dynamo Kiew 0-0 Chelsea Football ClubFull Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Tuesday, October 20, 2015

OΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΔΩ

 

Πηγη: contra.gr