Home SPORTS NEWS Μποξ Νιούκαστλ στην Νόριτς!

Μποξ Νιούκαστλ στην Νόριτς!

georginio


Εντυπωσιακή η πρώτη νίκη της Νιούκαστλ, που με σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο δεν άφησε την Νόριτς να πάρει ανάσα. Βαϊνάλντουμ και Σισοκό έκαναν εκπληκτικό ματς και χάρισαν στους Magpies τους βαθμούς-ανάσα μία αγωνιστική πριν το εκτός έδρας ματς με την Σάντερλαντ.

Στο 14’ άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, όταν ο Σισοκό είχε χώρο για να κάνει το σουτ όμως έκοψε την άμυνα της Νόριτς στη μέση με πάσα στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Μπρέιντι πήγε στο δοκάρι με τον Ελιοτ εξουδετερωμένο όμως το έκαναν στο 20’ όταν η σέντρα του Μάρτιν Ολσον βρήκε τον Μποκανί ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-1 στο ντεμπούτο του με τα Καναρίνια. Ηταν σαφές ότι ο αγώνας πάει για goal-feast και στο 26’ ο Βαϊνάλντουμ έδωσε ξανά προβάδισμα στους Magpies παίρνοντας και πάλι πάσα από τον Σισοκό και νικώντας τον Ράντι που έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1.

Η ομάδα του ΜακΚλάρεν είχε πάρει τα πάνω της και η Νόριτς δεν μπορούσε να την κρατήσει. Στο 33’ ο Αγιόθε Πέρεθ έκανε σουτ που μπλοκαρίστηκε από τον Ολσον, όμως η μπάλα βρέθηκε ξανά στα πόδια του και με τη δεύτερη έγραψε το 3-1, το οποίο όμως δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, οι νεοφώτιστοι μείωσαν όταν έπειτα από κακή λειτουργία της άμυνας της Νιούκαστλ ο Ρέντμοντ σκόραρε μετά τη σέντρα του Ολσον (3-2).

Στο 53’ ο Βαϊνάλντουμ έδειξε ότι θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόβοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπασόνγκ και αφού στο 59’ ο Ρέντμοντ έχασε ευκαιρία για το 3-3, ο Μίτροβιτς εκτέλεσε στο 64’ για το 4-2 ύστερα από μία ακόμα ασίστ από τον εξαιρετικό, Μούσα Σισοκό. Στο 66’ ο Βαϊνάλντουμ έφτασε στο χατ τρικ, αυτή τη φορά με κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Γιάνμαατ από δεξιά (5-2). Ο πρώην άσος της PSV έγραψε το τελικό 6-2 στο 86’ με σουτάρα και μαζί ιστορία καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος Ολλανδός στην ιστορία της Premier League που βάζει 4 γκολ σε ένα ματς (Χάσελμπαϊνκ, 2000).

Νιούκαστλ (Στιβ ΜακΚλάρεν): Ελιοτ, Ντάμετ (65’ Αϊνταρά), Κολοτσίνι, Μπεμπά, Γιάνμαατ, Κόλμπακ, Τιοτέ (46’ Ανίτα), Σισοκό, Βαϊνάλντουμ, Πέρεθ, Μίτροβιτς (88’ Παπίς Σισέ).

Νόριτς (Αλεξ Νιλ): Ράντι, Γουίτακερ, Ολσον (84’ Ζερόμ), Μπασόνγκ, Μάρτιν, Τετέι (62’ Χούλαχαν), Ντόρανς (84’ Ο’ Νιλ), Χόουσον, Μπρέιντι, Ρέντμοντ, Μποκανί.

Πηγή: gazzetta.gr