Home SPORTS NEWS Σκόρπισε τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ

Σκόρπισε τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ

1333639


Αυτή την φορά η Τούμπα δεν ήταν φιλόξενη για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” που έφευγαν από την Θεσσαλονίκη τα τελευταία δύο χρόνια με νίκες, σήμερα δεν τα κατάφεραν γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και επιβλητικός. Το παιχνίδι είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο με τα τρία γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι με τους Μπερμπάτοφ, Ροντρίγκες και Βίτορ.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία τους είχαν κλατάρει αγωνιστικά στο πρώτο 45λεπτό. Μπορεί να έβαλε μια αντίδραση στην επανάληψη και να πέτυχε το γκολ της τιμής, όμως μέχρι εκεί. Δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει μια οργανωμένη επίθεση. Στον πάγκο ο Πέλκας Ο Ιγκορ Τούντορ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε και πάλι αλλαγές στην 11αδα του ΠΑΟΚ. Η πιο μεγάλη ήταν αυτή του Πέλκα, με τον Ζάιρο που μετά την Κράσνονταρ ξεκίνησε βασικός και στο σημερινό παιχνίδι.

Σε σχηματισμό 3-4-2-1

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος. Στην άμυνα ήταν οι Τζαβέλλας, Βίτορ και Κόστα. Στη μεσαία γραμμή οι Τζιόλης και Σάμπο, με τους Ροντρίγκες και Λέοβατς στις δύο πτέρυγες. Στον άξονα ο Ζάιρο και στην κορυφή της επίθεσης οι Μακ και Μπερμπάτοφ. Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο στη μεσαία γραμμή με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Μαρινάκη και αριστερά τον Νάνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ταυλαρίδης και Τελάντερ. Στο χώρο του κέντρου οι Κουτρουμπής και Ζέκα, στις πτέρυγες οι Ατζαγκουν και Αμπέντ και στην επίθεση οι Μπέργκ και Καρέλης. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν το παιχνίδι δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στις άμυνες τους. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ σφιχτά μην επιτρέποντας να βγαίνουν οργανωμένες επιθέσεις. Όσο περνούσε όμως ο χρόνος ο Δικέφαλος άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τους Ροντρίγκες και Ζαίρο να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να φτιάχνουν μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Στιλ. Η πρώτη ήταν στο 16ο λεπτό με τους Μακ και Ζαίρο να παίζουν πολύ ωραία το ένα -δύο με τον Βραζιλιάνο να πιάνει το διαγώνιο σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Ο ΠΑΟΚ που είχε στήσει πάρτι από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού και τον Γιάννη Αναστασίου να μην αντιδρά με κάποια εσωτερική αλλαγή καθώς ο Νάνο δεν μπορούσε παρακολουθήσει τους Ροντρίγκες και Ζαίρο, συνέχισε να πολιορκεί τα καρέ του Άγγλου τερματοφύλακα.

Πέναλτι με έντονες αντιδράσεις

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι με τον Ταυλαρίδη να ανατρέπει τον Ροντρίγκες και τον Αρετόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπερμπάτοφ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του ρέφερι υποστηρίζοντας πως η ανατροπή έγινε έξω από την μεγάλη περιοχή με το ριπλέι να τους δικαιώνει.

Η χάρτινη άμυνα και 2-0

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι ήταν η τελευταία φάση για τον Βούλγαρο επιθετικό καθώς ζήτησε αλλαγή στο 30′ (ένιωσε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό) με τον Πέλκα να παίρνει την θέση του. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τον Παναθηναϊκό πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ με τον Ροντρίγκες στο 31′. Ο διεθνής μέσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, με μια ατομική προσπάθεια, που ξεκίνησε και πάλι από την πλευρά του Νάνο, εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το δυνατό σουτ.

Ο Στιλ απέκρουσε αρχικά με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Άγγλου και τον Ροντρίγκες να βάζει το πόδι του πίσω από το σώμα του Ταυλαρίδη, που καθυστέρησε χαρακτηριστικά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Οι “πράσινοι” μετά το 2-0 έβγαζαν μια εικόνα πως έχουν πετάξει… λευκή πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα προβλήματα ήταν πολλά σε άμυνα και κέντρο.

Δεν υπήρχε ηρεμία και ούτε ήρθε ποτέ στο πρώτο μέρος του αγώνα κάποια βοήθεια από τον Γιάννη Αναστασίου που φέρει μεγάλη ευθύνη για το πως έστησε την ομάδα του στην μάχη της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, άλλωστε το ζητούσε και ο κόσμος του, να πιέζει την πελαγωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Στιλ που είχε κάποιες καλές αποκρούσεις δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 3-0 καθώς από δική του κακή έξοδο ο Βίτορ πήρε το… δωράκι και μαζί την κεφαλιά από στημένη μπάλα και έκανε το 3-0. Κάπου εκεί… τέλειωσε και το ματς, αλλά παράλληλα άρχισε για τα καλά το πάρτι της εξέδρας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να ζητάει πέναλτι στο 51′. Οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζουν πως ο Τζαβέλλας ανατρέπει τον Μπεργκ, καθώς τον έχει πάρει αγκαλιά τον Σουηδό μέσα στην περιοχή. Ωστόσο ο Αρετόπουλος ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπορεί το ματς να είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ταχύτητα στο παιχνίδι του. Πίεζε για ακόμη ένα γκολ, όσο έβλεπε πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τους «πράσινους».

Στο 56′ μετά από σέντρα του Ροντρίγκες κεφαλιά του Μακ ο Στιλ σε κόρνερ.
Το γκολ της τιμής

Στο 72′ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρινάκη από τον Λέοβατς. Ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα με τον Καρέλη να εκτελεί και να εύστοχη πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής. Το γκολ του Παναθηναϊκού ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα καθώς οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν για περισσότεροι ώρα την μπάλα αλλά ήταν ανούσιοι, ενώ και σε μια υποψία φάσης ο Γλύκος πρόλαβε τον Μπεργκ στην κεφαλιά πάσα του Ατζαγκούν. Ο Αναστασίου που ήταν… ντεφορμέ έκανε 2 ακόμη αλλαγές στο 82′ βάζοντας στο γήπεδο τον Πέτριτς και τον Λαγό, όταν όλα είχαν κριθεί προ πολλού!
ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (71′ Χαρίσης), Τζιόλης, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Ζαίρο (82′ Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ (30′ Πέλκας).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου) : Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (62′ Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέιντ (83′ Πέτριτς), Ατζαγκούν, Καρέλης (83′ Λαγός), Μπεργκ.

πηγη: gazzetta.gr