Home SPORTS NEWS Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μια… άλλη ποδοσφαιρική ιστορία

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μια… άλλη ποδοσφαιρική ιστορία

bvbkosm


Όχι, αυτό δεν συγκρίνεται. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζεις, όσο κι αν νομίζεις ότι ο κόσμος της ομάδας σου είναι ο καλύτερος, αυτό που συμβαίνει στη σχέση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τους οπαδούς της, είναι το κάτι άλλο…

Η ομάδα Νέων των Βεστφαλών, το βράδυ της Τρίτης έδινε πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στη Βατενσάιντ εκτός έδρας έδρας. Με το τελικό 2-0, κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού της Regionalliga και να πάρει τα πάνω της.

Αυτό, όμως, που έγινε από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ στην κερκίδα όπου φιλοξενήθηκαν, ήταν… άλλο πράγμα. Μια άλλη, εντελώς διαφορετική, πρωτόγνωρη, αξιοθαύμαστη, συγκινητική, ρομαντική ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο κόσμος να στηρίζει τους παίκτες σαν να μην υπάρχει αύριο, να τραγουδάει, ν’ ανάβει καπνογόνα, να δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα και να στέλνει μηνύματα και ώθηση στους ποδοσφαιριστές ώστε να τα δώσουν όλα στο γήπεδο.

Κι εκείνοι, μετά το 2-0, αισθάνθηκαν ότι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν, ήταν να τους ευχαριστήσουν στο φινάλε της αναμέτρησης.

Αντίστοιχες εικόνες παρακολουθούσαμε και πέρυσι στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ, όταν στην έναρξη της τελευταίας χρονιάς του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν εφιαλτικό, με την ομάδα να δίνει μάχη για να κρατηθεί όρθια, αλλά να την κρατάει ουσιαστικά όρθια ο κόσμος της…

 

 

Πηγή: Gazzetta.gr