Home SPORTS NEWS “Διπλό” η Αργεντινή, “3άρες” Βραζιλία και Ουρουγουάη

“Διπλό” η Αργεντινή, “3άρες” Βραζιλία και Ουρουγουάη

biglia


Με γκολ του Λούκας Μπίγλια η Αργεντινή πήρε σπουδαίο “διπλό” επί της Κολομβίας με 1-0 στην “Μπαρανγκίγια”, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Ο μέσος της Λάτσιο σκόραρε στο 20ό λεπτό σε κενό τέρμα από ασίστ του Εσεκιέλ Λαβέτσι, όμως ο Μπίγλια ήταν αυτός που έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση με κλέψιμο στον Χάμες Ροντίγκες λίγο έξω από την περιοχή της Αργεντινής.

Νίκη και η Βραζιλία

Μετα την ισοπαλία στο μεταξύ τους ντέρμπι (με Αργεντινή), με επέστρεψε στις νίκες και η Βραζιλία, καθώς επικράτησε με 3-0 του Περού στην Μπαΐα. Το σκορ άνοιξε στο 22′ από ασίστ του Ουίλιαν ο Ντόουγκλας Κόστα, με τον άσο της Μπάγερν να σκοράρει για 2η φορά με την εθνική, ενώ και η πρώτη ήταν κόντρα στο Περού (τον περασμένο Ιούνιο στο Copa America). Το 2-0 έκανε στο 57′ ο 27άχρονος μέσος της Κορίνθιανς, Ρενάτο Αουγκούστο, με το πρώτο του διεθνές γκολ (έχει παίξει 4 χρόνια στην Λεβερκούζεν), ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Φιλίπε Λουίς της Ατλέτικο Μαδρίτης στο 77′, επίσης με το πρώτο του διεθνές γκολ!  

“4 στα 4” το Εκουαδόρ

Μόνο στην κορυφή παραμένει το Εκουαδόρ, καθώς έκανε το “4 στα 4”, νικώντας με 3-1 στην Βενεζουέλα. Ο Αλάιν Μπαρόχα της ΑΕΚ ήταν στο τέρμα για τους γηπεδούχους και έχει κάνει μεγάλο λάθος στο 0-2 (ο Ρόναλντ Βάργκας έμεινε στον πάγκο).

“3άρα” η Ουρουγουάη στην Χιλή

Το Εκουαδόρ είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα, καθώς η κάτοχος του Copa America, Χιλή, ηττήθηκε με 0-3 στην Ουρουγουάη. Και τα 3 γκολ τα πέτυχαν αμυντικοί για την “σελέστε” στο “Σεντενάριο” του Μοντεβιδέο και συγκεκριμένα οι Ντιέγκο Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα και Μαρτίν Κάσερες. Την ασίστ μάλιστα στο 1-0 την έχει κάνει στον Γκοντίν ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Σεμπαστιάν Κοάτες, ενώ το στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει σκοράρει στα 3 από τα ματς της Ουρουγουάης στα προκριματικά! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Χιλής σε επίσημο ματς μετά από αυτήν από την Ολλανδία στο Μουντιάλ 2014, ενώ εν συνεχεία είχε αποκλειστεί από την Βραζιλία στους “16”, αλλά στα πέναλτι.  

Πηγή: Sport24.gr