Home SPORTS NEWS Η Ουγγαρία στο Euro 2016!

Η Ουγγαρία στο Euro 2016!

kentriki


Η Ουγγαρία νίκησε 2-1 τη Νορβηγία και προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2016, πανηγυρίζοντας την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 χρόνια!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Ουγγαρία καθώς την πρώτη φορά που απείλησε την αντίπαλό της κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το έκανε μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο: ο Κάνταρ έκανε το γέμισμα από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Πρίσκιν κυνήγησε τη μπάλα και αφού απέφυγε με περίτεχνο τρόπο δύο αντιπάλους νίκησε με ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Νίλαντ για να γράψει το 1-0.

Η Νορβηγία από την πλευρά της δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στην πολύ καλά οργωνωμένη ουγγρική άμυνα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27′ για την πρώτη της καλή στιγμή, με το πλασέ του Αλεσάμι να αποκρούεται από τον Κίραϊ με το σώμα, ενώ στο 36′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του Λόβρεντσιτς έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι Σκανδιναβοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς η κεφαλιά του Χόφλαντ μετά τη σέντρα του Όντεγκααρντ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Η Ουγγαρία “ισοφάρισε” τα δοκάρια στο 58′ με το δυνατό αριστερό σουτ του Τζούτζακ να σταματάει στο οριζόντιο και να φεύγει άουτ ενώ στο 72′ ο αρχηγός των Μαγυάρων είχε νέα σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, με τον γκολκίπερ Νίλαντ να πέφτει όμως στην αριστερή γωνία και να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ!

Στο 76′ ο Κίραϊ “κατέβασε τα ρολά” σε μοναδικό τετ α τετ που είχε μαζί του ο Πέντερσεν (απέκρουσε με το σώμα) και λίγα λεπτά αργότερα η Ουγγαρία έδωσε τη χαριστική βολή στην Νορβηγία σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Ο Τζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χένρικσεν έστειλε με το γόνατο τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γράψουν οι Μαγυάροι το 2-0 στο 83′.

Η Νορβηγία κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 87′ με το δυνατό σουτ του Χένρικσεν μέσα από την περιοχή όμως η αντίδρασή της ήρθε πολύ αργά, με το αποτέλεσμα να μένει μέχρι το φινάλε και την Ουγγαρία να σφραγίζει με συνολικό σκορ 3-1 (και δύο νίκες) την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Γκούζμις, Ελέκ (46′ Πίντερ), Τζούτζακ , Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (74′ Νέμετ), Λόβρεντσιτς, Πρίσκιν (62′ Μπόντε)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Χόβλαντ, Ελαμπντελαουί, Αλεσάμι, Φόρεν, Τέτε, Χένρικσεν, Γιόχανσεν, Όντεγκααρντ (46′ Χέλαντ), Σκιέλμπρεντ (80′ Μπέγκετ), Ελιουνουσί (46′ Πέντερσεν)

πηγη: sport24.gr