Home SPORTS NEWS “Αυτοκτονία” Μπαρτσελόνα

“Αυτοκτονία” Μπαρτσελόνα

messi-barcelona


Το 6-0 του 1ου ημιχρόνου μετατράπηκε σε 1-1 στο 86′ και η Μπαρτσελόνα πέταξε για τρίτη φορά φέτος βαθμούς στο πρωτάθλημα, απέναντι στη Βαλένθια στο “Μεστάγια”. Με τον Γκάρι Νέβιλ να παρακολουθεί από την εξέδρα πριν αναλάβει τις “νυχτερίδες” και τον Βόρο στην άκρη του πάγκου αφού ο Φιλ Νέβιλ δεν κατέχει δίπλωμα πρώτου προπονητή, οι γηπεδούχοι δεν πόνταραν πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η εικόνα ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα λεπτά, όταν Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι έχασαν κλασικές ευκαιρίες που αγγίζουν διψήφιο αριθμό.

Τεσσάρα η Ρεάλ με BBC

Το γκολ εν τέλει ήρθε από τον Λουίς Σουάρες στο 59ο λεπτό, σε μία φάση η οποία άρχισε με οφσάιντ του Ουρουγουανού. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν, παρατάχθηκαν εν πολλοίς με ένα σύστημα και μία ενδεκάδα που έστειλε τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στην ανεργία και όλα έδειχναν ότι οι Καταλανοί θα έφευγαν με νίκη από το Λεβάντε. Φευ. Μία επικίνδυνη αντεπίθεση στο 86ο λεπτό έχρισε σκόρερ τον Σάντι Μίνα και το πρωτάθλημα πήρε ξανά φωτιά.

Βαλένθια (4-3-3): Ντομένετς, Βέζο, Αντερλάν, Αμπντενούρ, Γκαγιά, Μπαρμπόσα, Παρέχο, Πέρες (73′ Μπακαλί), Μίνα (88′ Τρόπι), Αλκάθερ, Ντε Πάουλ (83′ Πιάτι)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκαμψε και το εμπόδιο της Γρανάδα στην Ανδαλουσία και συνεχίζει ακάθεκτη στη διεκδίκηση του τίτλου από την Μπαρτσελόνα. Το 2-0 συνδυάστηκε με μία επαγγελματική και ουχί εντυπωσιακή εμφάνιση, με τις επιθετικές… σταθερές του παιχνιδιού των “ροχιμπλάνκος” να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Στο 20ό λεπτό, μετά από στημένη φάση, ο Ντιέγο Γκοδίν πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην περιοχή των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ με τον αγαπημένο τρόπο του, με κεφαλιά.

Οι παίκτες του Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ αντέδρασαν και δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο ο Γιαν Όμπλακ ήταν ανίκητος. Ο Φερνάντο Τόρες μπήκε στον τρίτο μήνα αναζήτησης του 100ού τέρματος με τη φανέλα της Ατλέτικο, αλλά τελικά το επόμενο γκολ προήλθε από τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας και φέτος, τον Αντουάν Γκριεζμάν, που με το έβδομο φετινό γκολ “κλείδωσε” τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Γρανάδα (4-3-3): Φερνάντεθ, Φουλκιέ, Μπαμπίν, Λομπάν, Μπιράγκι, Πέρεθ, Ρίκο (77′ Πίτι), Ροτσίνα, Σακσές, Ελ Αραμπί (80′ Λόπες), Πενιαράντα (63′ Ιμπάνιεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3-3): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γκοδίν, Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (63′ Ό. Τόρες), Κόκε, Γκριεζμάν, Φ. Τόρες, Φερέιρα Καράσκο (80′ Πάρτεϊ)

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

17:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 4-1

(4′, 16′ Μπενζεμά, 35′ Μπέιλ, 38′ Ρονάλντο – 70′ Αλέξις)

19:15 Γρανάδα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

(20′ Γκοδίν, 76′ Γκριεζμάν)

21:30 Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

(86′ Μίνα – 59′ Σουάρες)

23:00 Λα Κορούνια – Σεβίλλη

23:05 Μπέτις – Θέλτα

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

13:00 Ρεάλ Σοθιεδάδ – Εϊμπάρ

17:00 Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγεκάνο

19:15 Σπόρτινγκ Χιχόν – Λας Πάλμας

21:30 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

21:30 Εσπανιόλ – Λεβάντε

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

πηγη: contra.gr