Home SPORTS NEWS Οι ομάδες της Premier League χτίζουν “παλάτια”

Οι ομάδες της Premier League χτίζουν “παλάτια”

stadium


Premier League δεν σημαίνει μόνο θέαμα υψηλού επιπέδου αλλά και γήπεδα που… ντρέπεσαι να πατήσεις! Διαβάστε για το παλάτι χωρητικότητας 61.000 θέσεων που χτίζει η Τότεναμ αλλά και τη σκέψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατασκευή του μίνι “Old Trafford”.

Η Άρσεναλ άφησε το “Highbury” για να μετακομίσει το 2006 στο υπερσύγχρονο “Emirates”, η Τσέλσι προχωράει στην ανακατασκευή και ουσιαστικά στον εκμοντερνισμό του “Stamford Bridge”, και πλέον ήταν η σειρά της άλλης παραδοσιακής ποδοσφαιρικής δύναμης του Λονδίνου, Τότεναμ, για να κάνει το επιπλέον… βήμα.

Αυτό δεν είναι άλλο από το νέο σπίτι που θα φιλοξενήσει  σε λίγα χρόνια από τώρα τα “σπιρούνια”, με την διοίκηση του συλλόγου του Βορείου Λονδίνου να βλέπει τις αρμόδιες υπηρεσίες να της ανάβουν το “πράσινο φως” για την κατασκευή νέου γηπέδου χωρητικότητας 60.000 θεατών.

Το γήπεδο θα χτιστεί δίπλα στο ιστορικό “White Hart Lane”, ιστορική έδρα του συλλόγου από το 1899 και το κόστος αναμένεται να φτάσει στις 400.000.000 λίρες, ενώ όταν θα αποπερατωθεί το έργο οι οπαδοί της Τότεναμ θα μπορούν να καμαρώνουν για το γεγονός πως η ομάδα τους θα διαθέτει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο στο Λονδίνο μετά τον αποκαλούμενο ναό του ποδόσφαιρου, το “Wembley”.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, οι Λονδρέζοι προτίθενται να μετακινηθούν στο νέο τους σπίτι τη σεζόν 2018-19 ενώ πέρα από ποδοσφαιρικούς αγώνες θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγώνες NFL.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σεζόν 2016-17 θα είναι η τελευταία που η Τότεναμ θα αγωνιστεί στο “White Hart Lane” καθώς έχει διαμηνύσει πως επιθυμεί τη σεζόν 2017-18 να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της σε διαφορετικό γήπεδο (δεν έχει ακόμα καταλήξει στο ποιο θα είναι αυτό).

Η Μάντσεστερ θέλει να φτιάξει ένα μικρό “Old Trafford”

Ενδεικτικό του πόσο… μπροστά βρίσκονται οι αγγλικοί σύλλογοι είναι και το γεγονός πως οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Σίτι και να φτιάξουν ένα σύγχρονο γήπεδο που θα βρίσκεται δίπλα στο “Old Trafford” και θα φιλοξενεί τους αγώνες της ομάδας Νέων.

Η σκέψη τους είναι να κατασκευάσουν ένα μικρό στάδιο που θα έχει χωρητικότητα 5 με 10 χιλιάδες θεατές, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για ένα “λίφτινγκ” των τμημάτων υποδομής από το οποίο θα βγουν οι νέοι… Μπέκαμ, Γκιγκς, Σκόουλς και τόσοι ακόμα που αναδείχτηκαν από τα φυτώρια των “κόκκινων διαβόλων”.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο “Anfield”

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς τις εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητας του ιστορικού “Anfield”, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το ιστορικό γήπεδο των “κόκκινων” θα είναι σε θέση να φιλοξενεί σε έναν χρόνο 54.000 θεατές μέσω της αύξησης της χωρητικότητας της κεντρικής εξέδρας “Main Stand” (θα έχει πλέον πάνω από 20.000 άτομα) ενώ το κόστος ανέρχεται σε 260.000.000 λίρες…

Πηγή: Sport24.gr