Home SPORTS NEWS Σνόμπαραν τη Χρυσή Μπάλα Μπουφόν και Κόντε!

Σνόμπαραν τη Χρυσή Μπάλα Μπουφόν και Κόντε!

italia


Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της βράβευσης του Λιονέλ Μέσι για πέμπτη φορά με το βραβείο της Χρυσής Μπάλας η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα τι ψήφισε η κάθε χώρα και ένα από τα πράγματα που προκάλεσαν αίσθηση ήταν πως έλαμψε διά της απουσίας της η… Ιταλία.

Οι ψήφοι των δύο εκπρόσωπων της “σκουάντρα ατζούρα”, του Αντόνιο Κόντε (ομοσπονδιακός τεχνικός) και του Τζανλουίτζι Μπουφόν (αρχηγός) απουσίαζαν, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται αν επρόκειτο για τεχνικό λάθος ή παράλειψη από τους δύο άνδρες. Τίποτα από τα δύο αν πιστέψει κανείς τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία, οι οποίες κάνουν λόγο για “σνομπάρισμα” από την πλευρά των Ιταλών της όλης διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι άνθρωποι της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC) δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τον αποκλεισμό του αρχηγού της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, Τζανλουίτζι Μπουφόν, από τη λίστα με τους 50 φιναλίστ που θα διεκδικούσαν τη Χρυσή Μπάλα και έτσι πρότειναν στους Κόντε και Μπουφόν να “μποϊκοτάρουν” την ψηφοφορία.

Οι δύο άνδρες είχαν την έγκριση του προέδρου της ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, και έτσι δεν έστειλαν ποτέ τις επιλογές τους για τον νικητή της Χρυσής Μπάλας ως “απάντηση” στη FIFA για την αντιμετώπισή της απέναντι στον Μπουφόν.

“Κόντε και Μπουφόν δεν ψήφισαν για τη Χρυσή Μπάλα. Επιλογή της ομοσπονδίας για την απουσία του Μπουφόν από τη λίστα”, αποκάλυψε μέσω Twitter ο δημοσιογράφος του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού “Sky”, Αλεσάντρο Αλτσάτο.

Η τελική κατάταξη στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα:

Πηγή: Sport24.gr