Home SPORTS NEWS Στα σκαριά η Liga Sudamericana

Στα σκαριά η Liga Sudamericana

river


Η Liga Sudamericana, όνειρο πολλών ετών στη Νότιο Αμερική, φαίνεται ότι παίρνει “σάρκα και οστά”. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, η σύστασή της με την από κοινού διακήρυξη – υπογραφή 15 κορυφαίων ομάδων της ομοσπονδίας (CONMEBOL).

Από την Αργεντινή θα συμμετέχουν οι Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ, Σαν Λορένσο και Ράσινγκ Κλουμπ, από τη Χιλή οι Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε, Κόλο-Κόλο και Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, από το Εκουαδόρ η Λίγκα ντε Κίτο, από την Παραγουάη οι Ολίμπια και Σέρο Πορτένιο, από το Περού οι Μελγκάρ και Σπόρτινγκ ντε Κριστάλ και από την Ουρουγουάη οι Νασιονάλ, Πενιαρόλ και Ρίβερ Πλέιτ.

Οι κανονισμοί που θα διέπουν τη νέα διοργάνωση θα εγκριθούν εντός 30 ημερών, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ούτε η έδρα ούτε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διοργανώτρια Αρχή ενώ αφήνεται περιθώρια και για την έλευση κι άλλων συμμετεχουσών ομάδων.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Πενιαρόλ, Χουάν Πέδρο Νταμιάνι, ζήτησε συνάντηση με τον προσωρινό πρόεδρο της CONMEBOL, πριν τις εκλογές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής, προγραμματισμένες για τις 26 του μηνός.

Ποια είναι, όμως οι λόγοι σύστασης της Liga Sudamericana; Τα κλαμπ που υπέγραψαν την κοινή διακήρυξη το χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης προς την CONMEBOL, καθώς θεωρούν ελλιπή την κατανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Copa Libertadores, το οποίο ξεκινά στις 2 Φλεβάρη.

“Έχουμε περάσει χρόνια χωρίς να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί και τώρα έφθασε η στιγμή, δεδομένης της παγκόσμιας κρίσης στο ποδόσφαιρο, να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ, Ροδόλφο Ντ’ Ονόφριο.

Πηγή: Sport24.gr