Home SPORTS NEWS Προβάδισμα για Μπενφίκα

Προβάδισμα για Μπενφίκα

xoulk_1602


Με γκολ του Ζόνας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπενφίκα νίκησε 1-0 τη Ζενίτ στη Λισσαβόνα και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα προημτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, άξιζαν τη νίκη.
Η Μπενφίκα κόπιασε, ίδρωσε, δημιούργησε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Οχι πολλά αλλά σε κάθε περίπτωση περισσότερα από τη Ζενίτ που ήταν παθητικά στημένη σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης περιμένοντας τον αντίπαλό της.

Η κατοχή της μπάλας σε επίπεδα ανώτερα του 60% δεν εξασφάλισαν στους γηπεδούχους τις ευκαιρίες που ίσως θα περίμεναν, με δεδομένο ότι η Ζενίτ ήταν πολύ συμπαγής και δεν άφηνε χώρους ακάλυπτους. Εστω και έτσι όμως ευκαιρίες έγιναν. Και αν το σουτ του Πίτσι στο 19′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν, αυτό του Γκαϊτάν στο 69′ εξανάγκασε τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Κώστα Μήτρογλου από τον Χιμένες στο 62′ που είχε κάνει πιο γρήγορο και ευέλικτο το σχήμα της Μπενφίκα. Η δικαίωση για τους Λουζιτανούς ήρθε σε πολύ προχωρημένο χρόνο, μόλις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ μόλις η Ζενίτ είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κρισίτο.

Από το φάουλ της φάσης της αποβολής, ο Ζόνας πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και νίκησε τον μέχρι τότε ανίκητο Λοντίγκιν για να γράψει το 1-0. Και ήταν τέτοια η κάψα των γηπεδούχων να σκοράρουν εκ νέου, που δεν άφησε στιγμή ήσυχη την ρωσική άμυνα μέχρι το τέλος. Τελευταία απειλή ένα ωραίο σουτ του Σάμαρη στο 93′ που έβγαλε ο Λοντίγκιν.

MVP
To έχει το γκολ ο Ζόνας και αυτό αποδείχθηκε την ύστατη ώρα του παιχνιδιού. Η κεφαλιά του 31χρονου Βραζιλιάνου έκανε τη διαφορά στο ματς και ίσως χαρίσει και μία πανάκριβη πρόκριση στην Μπενφίκα. Ειρήσθω εν παρόδω ο Ζόνας έφτασε τα 25 γκολ εφέτος!

Αδύναμος Κρίκος
Ο Κώστας Μήτρογλου δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης. Δεν βρήκε χώρους, δεν τροφοδοτήθηκε, ο προπονητής του υποχρεώθηκε να τον κάνει αλλαγή.

Σχόλιο
Πλέον, η Μπενφίκα καλείται να ξεπεράσει δύο εμπόδια μετά τη μεγάλη νίκη της. Αυτό της Ζενίτ αλλά και αυτό του ρωσικού χειμώνα στην Αγία Πετρούπολη. Εχοντας όμως φουλ ρυθμό από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις, δείχνει να έχει το πάνω χέρι. Η Ζενίτ διαθέτει ποιότητα αλλά το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό δεν έχει αγώνες στα πόδια της (λόγω της χειμερινής διακοπής του ρωσικού πρωταθλήματος) έγινε φανερό.

Οι συνθέσεις
Μπενφίκα: Ζούλιο Σέζαρ, Αλμέιδα, Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Σάμαρης, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (71′ Γκονσάλες), Γκαϊτάν, Ζόνας, Μήτρογλου (62′ Χιμένες)

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ, Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Σατόβ (81′ Ζιρκόβ), Ντάνι (86′ Μαουρίσιο), Χουλκ, Τζιούμπα (74′ Κοκόριν).

πηγη: contra.gr