Home SPORTS NEWS Στο 95′ η Άρσεναλ νίκησε τη Λέστερ

Στο 95′ η Άρσεναλ νίκησε τη Λέστερ

arsenal


Σε ένα “τρελό” ματς στο “Έμιρεϊτς”, η Άρσεναλ κατάφερε να κάνει την απόλυτη ανατροπή κόντρα στη Λέστερ και να πάρει τη νίκη στην τελευταία φάση χάρη σε γκολ του Γουέλμπεκ. Η ομάδα του Ρανιέρι στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και κοίταξε στα μάτια τους “κανονιέρηδες”. Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ τακτική με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως να μην δεχθούν γκολ.

Ωστόσο στο 45′ κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το σκορ ημιχρόνου, η Λέστερ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βάρντι από τον Μονρεάλ μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ για τις “αλεπούδες” σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο.

Η Άρσεναλ βγήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55ο λεπτό τα πράγματα έγιναν καλύτερα για την ομάδα του Βενγκέρ, καθώς ο Σίμπσον της Λέστερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε την ευκαιρία στον Βενγκέρ να βάλει στον αγωνιστικό χώρο ότι επιθετικό όπλο διέθετε. Η Άρσεναλ έκλεισε την Λέστερ στα καρέ της και στο 70′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με σουτ του Γουόλκοτ.

Το τελευταίο 20λεπτο η πίεση των γηπεδούχων έγινε “ασφυκτική”, όμως ο Σμάιχελ με συνεχείς αποκρούσεις κρατούσε το 1-1 για την Λέστερ. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η Άρσεναλ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Οζίλ σέντραρε και ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του και μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί (46′ Τσέιμπερς), Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (61′ Γουόλκοτ), Τσάμπερλεϊν (83′ Γουέλμπεκ), Σάντσες, Οζίλ, Ζιρού

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ (58′ Βασιλέφσκι), Ντρινκγουότερ, Καντέ, Ολμπράιτον (83′ Κινγκ), Οκαζάκι (61′ Γκρέι), Βάρντι

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (3′ Κχαζρί, 82′ αυτ. Ντε Χέα / 39′ Μαρσιάλ)

Μπόρνμουθ – Στόουκ 1-3 (57′ Ρίτσι / 9′ Ιμπουλά, 52′ Αφελάι, 55′ Χοσέλου)

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ 1-2 (45′ Αντεμπαγιόρ / 16′ πέν. και 82′ Ντίνι)

Έβερτον – Γουέστ Μπρομ 0-1 (14′ Ροντόν)

Νόριτς – Γουέστ Χαμ 2-2 (54′ Μπράντι, 65′ Χούλαχαν / 74′ Παγέτ, 76′ Νομπλ)

Σουόνσι – Σαουθάμπτον 0-1 (69′ Λονγκ)

Τσέλσι – Νιούκαστλ 5-1 (5′ Ντιέγκο Κόστα, 9′ και 59′ Πέδρο, 17′ Ουίλιαν, 83′ Μπερτράν Τραορέ / 90′ Τάουνσεντ)

Κυριακή

Άρσεναλ – Λέστερ 2-1 (70′ Γουόλκοτ, 95′ Γουέλμπεκ / 45′ πέν. Βάρντι)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (16:05)

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ (18:15)

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

πηγη: contra.gr