Home DON'T MISS Η Ατλέτικο απέκλεισε την Αϊντχόφεν στα πέναλτι

Η Ατλέτικο απέκλεισε την Αϊντχόφεν στα πέναλτι

car2


Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης, επικρατώντας με 8-7 της Αϊντχόφεν στην διαδικασία των πέναλτι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης νοκ-άουτ αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι έπειτα 0-0 και στα δύο ματς (και στην παράταση), ενώ κανένας τερματοφύλακας δεν έκανε επέμβαση στα 16 πέναλτι που εκτελέστηκαν!

Μοιραίος ήταν ο Λουσιάνο Νάρσινχ, ο οποίος απέτυχε στην 8η εκτέλεση της Αϊντχόφεν, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 118′ αντί του αρχηγού, Λουκ ντε Γιονγκ, ο οποίος είναι και ο εκτελεστής της ομάδας!

Για 8η φορά στην ιστορία της η Ατλέτικο βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πρώτη φορά το καταφέρνει για 3η σερί σεζόν, ενώ πέρσι στα πέναλτι στην ίδια φάση είχε αποκλείσει την Λεβερκούζεν.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Στιγμιότυπα από την κανονική διάρκεια και την παράταση:  

Ο Φιλίπ Κοκού παρέταξε την Αϊντχόφεν με 5 παίκτες στην άμυνα, αλλά στο 15′ ο Αντουάν Γκριεζμάν βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζουτ μετά την πάσα του Κόκε, όμως ο Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Γάλλου.

Η PSV έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 28′, χωρίς πάντως να κάνει τελική προσπάθεια, καθώς ο Όμπλακ σταμάτησε την κάθετη πάσα του Φαν Χίνκελ και εν συνεχεία ο Φιλίπε Λουίς πρόλαβε τον Λουκ ντε Γιονγκ που ετοιμαζόταν για πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία.

Για περίπου ένα δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και ήταν περισσότερο στην επίθεση, αλλά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι “ροχιμπλάνκος” ανέκτησαν τον έλεγχο και πίεσαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι Μαδριλένοι απείλησαν στο 50′ με την κεφαλιά του Χοσέ Μαρία Χιμένες και στο 51′ με το σουτ του Αουγκούστο Φερνάντες, αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στην απέναντι εστία. Ο Λοκάντια στο 58′ έκανε το διαγώνιο πλασέ και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Όμπλακ, ο Ντε Γιονγκ δεν κατάφερε εν συνεχεία να πιάσει την κεφαλιά, όπως και αμέσως μετά το πλασέ ο Πρέπερ (και οι δύο σε καλή θέση).

Ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε είχε περάσει τον Φερνάντο Τόρες στο ματς από το 56′ και στο 85′ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όμως ο Ζουτ απέκρουσε το δυνατό του σουτ από κοντά και η μπάλα εν συνεχεία χτύπησε στο δοκάρι.

Πριν συμπληρωθούν 90 λεπτά ο Ντιέγκο Γκοντίν λόγω τραυματισμού άφησε την θέση του στον νεαρό Γαλλο-Ισπανό, Λούκας Ερνάντεθ, ο οποίος στο 4ο λεπτό της παράτασης έχασε σπουδαία ευκαιρία, αστοχώντας σε κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κόκε.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αϊντχόφεν: Φαν Χίνκελ… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: Γκριεζμάν… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Γκουαρδάδο… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: Γκάμπι… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Πρέπερ… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: Κόκε… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Μπρούμα… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: Σαούλ… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Έκτορ Μορένο… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: Τόρες… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Λεστιέν… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: ΧΜ Χιμένες… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Άριας… ΓΚΟΟΟΛ!

Ατλέτικο: Φιλίπε Λουίς… ΓΚΟΟΟΛ!

Αϊντχόφεν: Νάρσινχ… ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ!!!!!!!!!!!

Ατλέτικο: Χουανφράν… ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!!!!!!!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν (89′ Λούκας Ερνάντεθ), Φιλίπε Λουίς, Αουγκούστο Φερνάντες (56′ Φερνάντο Τόρες), Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Φερέιρα Καράσκο (75′ Κρανεβίτερ), Γκριεζμάν.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (5-3-2): Ζουτ, Άριας, Μπρούμα, Ισιμά-Μιρέν, Έκτορ Μορένο, Βίλεμς (75′ Μπρένετ), Πρέπερ, Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, Λοκάντια (87′ Λεστιέν), Λουκ ντε Γιονγκ (118′ Νάρσινχ).

 

Πηγή: Sport24.gr