Home SPORTS NEWS Ινιέστα: «Νίκη στο clasico για να την αφιερώσουμε στον Κρόιφ»

Ινιέστα: «Νίκη στο clasico για να την αφιερώσουμε στον Κρόιφ»

cruyff1-t


Ο Αντρές Ινιέστα δήλωσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του στη Μπαρτσελόνα θέλουν τη νίκη στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Ρεάλ για έναν ιδιαίτερο λόγο…

Δεν θα είναι για το γόητρο ή για την ιστορία αυτή τη φορά. Θα είναι νίκη για τον Γιόχαν Κρόιφ, τον θρύλο της μπάλας, που στιγμάτισε τους Καταλανούς τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Είναι το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα μετά τον θάνατο του μεγάλου Ολλανδού, η ατμόσφαιρα στο «Καμπ Νου» θα είναι συγκινησιακά φορτισμένη, οι οπαδοί θα ετοιμάσουν κάτι ιδιαίτερο στη μνήμη του.

Και οι παίκτες; Mπορεί να ανήκουν σε μια άλλη γενιά, να μην δούλεψαν μαζί του, αλλά ήταν ο Κρόιφ. «Θα ήταν κάτι ιδιαίτερο αν νικήσουμε. Θα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να πράξουμε στη μνήμη του Κρόιφ. Υπήρξε ξεχωριστός για την ομάδα αυτή, για τους οπαδούς της. Μακάρι να νικήσουμε, είναι το κίνητρό μας αυτό. Μας δίδαξε τόσα» ήταν τα λόγια του Ινιέστα.

O 31χρονος Ισπανός μέσος ρωτήθηκε σήμερα για το αγωνισιτκό κομμάτι της αναμέτρησης, αλλά και για την… τεσσάρα της Μπαρτσελόνα στον πρώτο γύρο μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα παρόμοια, άσχετα με την βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων. Δεν σκεφτόμαστε ότι η Ρεάλ ήταν πιο αδύναμη ή όχι με τον Μπενίτεθ στον πάγκο. Το 4-0 μας στη Μαδρίτη είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Μακάρι να παίξουμε καλά και ο κόσμος να ευχαριστηθεί. Είναι ένα ντέρμπι και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε» κατέληξε.

Πηγή: sdna.gr