Home DON'T MISS Με χατ-τρικ Μέσι, 5-1 η Μπαρτσελόνα τη Ράγιο

Με χατ-τρικ Μέσι, 5-1 η Μπαρτσελόνα τη Ράγιο

messi


Με χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι  ένα γκολ του Ίβαν Ράκιτιτς κι ένα του Αρντά Τουράν, η Μπαρτσελόνα πέρασε από το “Βαγιέκας”, συντρίβοντας με 5-1 την τοπική Ράγιο Βαγιεκάνο. Οι “μπλαουγκράνα” άνοιξαν το σκορ με τον Ράκιτιτς (6ο του γκολ στη σεζόν), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του γκολκίπερ της Ράγιο, Χουάν Κάρλος.

Στο επόμενο λεπτό, 23ο, ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 2-0 και βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Και λέμε για πρώτη, γιατί ακολούθησαν αυτά του 53ου λεπτού, αλλά και του 72ου. Στο μεταξύ μεσολάβησαν δύο αποβολές, με αποτέλεσμα η Ράγιο Βαγιεκάνο να μείνει στο γήπεδο με 9 παίκτες. Στο 42ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ντιέγο Γιορέντε και στο 67ο, ο Ιτούρα, ενώ στο 69ο ο Λουίς Σουάρες δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.  Στο 86ο, ο Αρντά Τουράν διαμόρφωσε το τελικό 5-1 υπέρ της ομάδας από τη Βαρκελώνη.

Αυτή η νίκη ήταν ιστορική για την Μπαρτσελόνα, γιατί είναι η πρώτη ομάδα στο ισπανικό ποδόσφαιρο, που έχει 35 διαδοχικά ματς αήττητη στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ξεπερνώντας τη Ρεάλ (είχε φτάσει τις 34 με τον Λέο Μπενάκερ στον πάγκο τη σεζόν 1988/1989). Από αυτά τα 35, 29 ήταν νίκες και έξι ισοπαλίες. Τα γκολ ήταν 107-20. Στο “Βαγιέκας” έχει 11 νίκες συνεχόμενες κόντρα στη Ράγιο με γκολ 50-5.

“Εξάποντο” με Ελ Αραμπί Η Γρανάδα υποδέχθηκε στο “Λος Κάρμενες” τη Χιχόν, μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, δηλαδή την παραμονή στην Primera. Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στη Σπόρτινγκ με τον Χόνι, αλλά η Γρανάδα στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της με τον Ελ Αραμπί και τον Σαξές. Κι ενώ όλα στην Ανδαλουσία έδειχναν ισοπαλία, ο Μπαράλ έπεσε κάτω από το μαρκάρισμα του Μασκαρέλ, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε και το έκανε εύστοχα. Η Χιχόν έμεινε και με αριθμητικό πλεονέκτημα στο 84ο λεπτό λόγω της αποβολής του Σέρχιο Άλβαρεθ και ο Σαξές στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Αμφότερες οι ομάδες συνεχίζουν την προσπάθειά τους για παραμονή στην πρώτη κατηγορία.  

Αναλουσιανός “σίφουνας” στη Βαρκελώνη

Στη Βαρκελώνη, η Εσπανιόλ φιλοξένησε την Μπέτις. Ο Ρουμπέν Κάστρο άνοιξε το σκορ για τους “φρανχιβέρντες”, μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του ματς, με τον Πεσέλα να κάνει το 2-0, δέκα λεπτά αργότερα. Ο Βάργκας, στο 71ο λεπτό, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Πηγή: Sport24.gr