Home DON'T MISS Με Ρονάλντο και Νάνι η Πορτογαλία κέρδισε το Βέλγιο

Με Ρονάλντο και Νάνι η Πορτογαλία κέρδισε το Βέλγιο

portugal


Το Βέλγιο είναι αλήθεια πως είχε πολλά και σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει. Το ψυχολογικό είχε να κάνει με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες και το αγωνιστικό με τις οκτώ σημαντικές απουσίες (σ.σ.: Κομπανί, Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Βερτόνγκεν, Οριζί, Μπεντέκε, Αλντερβάιρλεντ). Αυτό το εκμεταλλεύτηκε εν μέρει η Πορτογαλία που επικράτησε με 2-1. Οι Ιβηρες ήταν εξαιρετικοί στο Α’ μέρος και απειλούσαν διαρκώς. Είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Νάνι (12′), ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 20′ με πολύ όμορφο πλασέ. Κέφια είχε σε εκείνο το διάστημα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που χάρισε ορισμένες… ειδικές στιγμές, για να σκοράρει με κεφαλιά (40′) για 13η σερί χρονιά με το εθνόσημο. Στην επανάληψη οι Βέλγοι βελτιώθηκαν και μείωσαν με κεφαλιά του Λουκάκου (62′), αλλά το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος έφτασε τελικά στην φιλική επικράτηση.

Και συνεχίζουν Τζέκο, Πιάνιτς Η Βοσνία νίκησε 2-0 την Ελβετία, έχοντας για πρωταγωνιστές τους συνήθεις ύποπτους. Πρώτος χτύπησε ο Τζέκο (14′), ο οποίος με πλασέ από πλάγια θέση έβαλε το 46ο τέρμα του με την Εθνική, όπου φυσικά είναι πρώτος σκόρερ. Ο Πιάνιτς πάλι (57′) πρόσθεσε στο ενεργητικό του μία ακόμα γκολάρα με απ’ ευθείας φάουλ.  

Ανατροπή η Τουρκία
Αν και βρέθηκε να χάνει από την Αυστρία, η Τουρκία επικράτησε εκτός έδρας χάρη σε δύο εξαιρετικά γκολ (1-2). Η ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ προηγήθηκε στο 22′ χάρη στον Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς όμως οι Τούρκοι απάντησαν δύο λεπτά την την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με το εξαιρετικό φάουλ του Χακάν Τσαλχάνογλου (1-1). Νωρίς στην επανάληψη (56′) οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με την καταπληκτική λόμπα του Αρντά Τουράν, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Επαναφορά στην επαναφορά
Χωρίς νικητή έληξε το Ιρλανδία-Σλοβακία (2-2), με την κάθε ομάδα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και την άλλη να ισοφαρίζει. Την αρχή έκαναν οι Σλοβάκοι με τον Μίροσλαβ Στοχ (14′), με τον Λονγκ να κάνει το 1-1 (22′) από την άσπρη βούλα. Δύο λεπτά αργότερα οι Ιρλανδοί πήραν και άλλο πέναλτι, το οποίο έβαλε ο ΜακΛιν. Ωστόσο, το αυτογκόλ του ΜακΣέιν (45′) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με σκόρερ τον Μπεργκ η Σουηδία
Ο Ζλάταν επέστρεψε στο βασικό σχήμα, αλλά πρωταγωνιστής της Σουηδίας ήταν ο Μάρκους Μπεργκ με το υπέροχο τέρμα που πέτυχε! Οι Σουηδοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Τσεχία, χωρίς να παρουσιάσουν κάτι εξαιρετικό! Βασικός και ο Ντουρμάζ που αντικαταστάθηκε στο 46′, όπως και ο φορ του Παναθηναϊκού! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά ο Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει. Ωστόσο, στο 14ο λεπτό ο Μπεργκ κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Οι Σκανδιναβοί ήταν καλύτεροι, αλλά όχι ουσιαστικοί, αφού Ολσον και Φόρσμπεργκ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βάτσλικ. Οι γηπεδούχοι το πλήρωσαν με τον Βίντρα να ισοφαρίζει στην επανάληψη. Κακό το β’ μέρος, οι αλλαγές χάλασαν το ρυθμό και οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες.

Πηγή: Gazzetta.gr