Home SPORTS NEWS Πουγιόλ: «Η Μπαρτσελόνα μπορεί το back-to-back»

Πουγιόλ: «Η Μπαρτσελόνα μπορεί το back-to-back»

puyol


Ικανή να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει back-to-back το τρόπαιο του Champions League χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα ο Κάρλες Πουγιόλ.

Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός των Καταλανών, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του συλλόγου, μιλώντας για την τριπλέτα Μέσι – Σουάρες – Νεϊμάρ, τον Λουίς Ενρίκε (με τον οποίο είχε συνυπάρξει ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα) και για τη μεγαλύτερη φετινή πρόκληση της ομάδας: να κατακτήσει το τρεμπλ και ειδικά το Champions League, για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Αναλυτικά οι ατάκες του Κάρλες Πουγιόλ στο κανάλι της Μπαρτσελόνα:

– Για τη φετινή σεζόν: «Πηγαίνει εξαιρετικά. Η περσινή σεζόν ήταν καταπληκτική. Όταν κερδίζεις τα πάντα είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις ξανά, όμως βλέπεις ότι αυτοί οι παίκτες παραμένουν “πεινασμένοι” και φιλόδοξοι. Αυτό, είναι το πιο σημαντικό. Με την ποιότητα που έχουν και αν συνεχίσουν με τόσο μεγάλη επιθυμία, είναι σίγουρο πως στο τέλος θα διεκδικήσουν πάλι και τα τρία τρόπαια. Το αν θα κατακτήσεις ή όχι κάποιο τρόπαιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όμως είμαι βέβαιος και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ομάδα θα τα πάει καλά».

– Για τον Λουίς Ενρίκε: «Σαν άνθρωπος, είναι ένας πολύ καλός φίλος. Είναι ευθύ άτομο, ποτέ δε προσπαθεί να σε κοροϊδέψει ή να σε εξαπατήσει και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βλέπετε τη συνεκτικότητα που έχει με όλους τους παίκτες, είναι κάτι που κάθε επαγγελματίας θέλει».

– Για την επιθετική τριπλέτα: «Δουλεύουν για την ομάδα, αν και ο καθένας από τους τρεις, θα μπορούσε να ήταν το αστέρι, το μεγάλο όνομα, οπουδήποτε αλλού. Αυτό είναι το κλειδί σε μια ομάδα: να έχουν όλοι καλές σχέσεις, να κάνουν θυσίες, να μην υπάρχουν εγωισμοί και ο ένας να κοιτάει το συμφέρον του άλλου. Αυτό είναι το κλειδί για να πάνε καλά τα πράγματα».

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του Champions League: «Στο ποδόσφαιρο, όπως είπα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες: τραυματισμοί, κακή μέρα κλπ. Στο Champions League μπορεί να πληρώσεις το κάθε λάθος, όμως πιστεύω πως αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τότε είναι η Μπαρτσελόνα».

Πηγή: Sport-fm.gr