Home DON'T MISS Σκέψεις για 16 ομάδες στους ομίλους του Champions League κάνει η UEFA

Σκέψεις για 16 ομάδες στους ομίλους του Champions League κάνει η UEFA

cup


Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τη μορφή του Champions League με 16 ομάδες στους ομίλους και τη δημιουργία δύο μινι-πρωταθλημάτων των οκτώ ομάδων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η UEFA μελετάει το σενάριο να αλλάξει τη μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τη συμμετοχή 16 ομάδων στη φάση των ομίλων του Champions League.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο και οι όποιες αλλαγές δεν αναμένεται να προχωρήσουν πριν από το 2018. Αυτό δήλωσε και στον Guardian πηγή μέσα από τους κόλπους της UEFA.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο έπεφτε σοβαρά στο τραπέζι, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας δυο γκρουπ των οκτώ ομάδων στη φάση των ομίλων με τις ομάδες να δίνουν 14 παιχνίδια (επτά εντός και επτά εκτός έδρας).

Επιπλέον υπό αυτό το πρίσμα θα αυξάνονταν οι προκριματικοί γύροι της διοργάνωσης, πριν από τη διεξαγωγή της φάσης των ομίλων με 16 συλλόγους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι σκέψεις βρίσκουν την υποστήριξη διάφορων ευρωπαϊκών συλλόγων που βλέπουν να έχουν μείνει αρκετά πίσω σε έσοδα σε σχέση με τους συλλόγους της Premier League, οι οποίοι έχουν ξεφύγει αρκετά στο οικονομικό σκέλος.

Πάντως οποιαδήποτε αλλαγή δεν μελετάται πριν τη σεζόν 2017-2018, όταν δηλαδή λήγουν οι εμπορικές συμφωνίες που έχουν «κλείσει» για την τριετία 2015-2018.

Πηγή: sdna.gr