Home SPORTS NEWS Θρίαμβος για την Μπράγκα, «έκαψε» τους «δράκους»

Θρίαμβος για την Μπράγκα, «έκαψε» τους «δράκους»

porto


Η Πόρτο δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Σπόρτινγκ, χάνοντας την ευκαιρία να την πλησιάσει  στην 2η θέση, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπράγκα με 3-1. Η Αρούκα συνέχισε την ξέφρενη πορεία της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού πήρε έφυγε με την νίκη και από την έδρα της ουραγού Τοντέλα με 1-0. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Νασιονάλ επικράτησε εκτός έδρας της Μποαβίστα με 1-0, ομοίως και η Μοϊρένσε στην έδρα της Σετούμπαλ (1-0). Τέλος η Ακαντέμικα πήρε βαθιά «ανάσα» στην μάχη της παραμονής, παίρνοντας το τρίποντο στην έδρα της, μετά το 2-0 επί της Γκιμαράες, ενώ Μαδέιρα και Μπελενένσες έμειναν στο 0-0.

Η Μπράγκα κατάφερε να ανοίξει το σκορ απέναντι στην Πόρτο, χάρη σε τέρμα του Κόκα στο 71’. Οι «Δράκοι» ισοφάρισαν προσωρινά με τον Περέιρα στο 85’, αλλά οι γηπεδούχοι με δύο γκολ από τους Σίλβα στο 89’ και Άλαν στο 93’ έφτασαν σε θριαμβευτική νίκη με 3-1. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες , εξαιτίας της αποβολής του Ίντι στο 90+2. Στην 3η θέση παρέμεινε η Πόρτο με 55 βαθμούς, ούσα στο -4 από την 2η Σπόρτινγκ και στο -6 από την 1η Μπενφίκα. Αντίθετα η Μπράγκα βρίσκεται σταθερά στην 4η θέση με 47 βαθμούς, μειώνοντας την διαφορά από την Πόρτο στους 8 βαθμούς, ενώ παράλληλα διατήρησε το +9 από την 5η Αρούκα.

Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας, η Αρούκα πέτυχε δύσκολη νίκη στην έδρα της τελευταίας Τοντέλα με 1-0, χάρη σε τέρμα του Ματέους στο 78’. Στην 4η θέση η Αρούκα με 39 βαθμούς, ενώ η Τοντέλα έμεινε στον «πάτο» της βαθμολογίας με 13.

Πηγή: Pamesports.gr