Home SPORTS NEWS Τζόκοβιτς: «Οι άντρες θα πρέπει να παίρνουν περισσότερα χρήματα»

Τζόκοβιτς: «Οι άντρες θα πρέπει να παίρνουν περισσότερα χρήματα»

jocovic


Η μάχη για την ισότητα στις αμοιβές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες πήγε για έναν μικρό περίπατο, μετά τις δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς. Με το επιχείρημα ότι το ανδρικό τένις κόβει περισσότερα εισιτήρια και έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση, ο Σέρβος πολυτροπαιούχος στήριξε την άποψή του ότι θα έπρεπε να έχει και υψηλότερες απολαβές.

«Οι γυναίκες πάλεψαν γι’ αυτό που άξιζαν και το κατέκτησαν. Αλλά μήπως οι άνδρες θα πρέπει να παλέψουν για κάτι παραπάνω;» αναρωτήθηκε. “Οι στατιστικές δείχνουν ότι έχουμε περισσότερους θεατές και αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αμειβόμαστε καλύτερα».

Η -εύκολα παρεξηγήσιμη- δήλωση του Τζόκο ήρθε λίγες ώρες αργότερα από εκείνη του γενικού διευθυντής του Ρέιμοντ Μουρ, γενικού διευθυντή του Indian Wells Tennis Garden με την οποία συμβούλευε τις τενίστριες να… ευχαριστούν τους άνδρες συναδέλφους τους: «Αν ήμουν γυναίκα παίκτρια, θα έπεφτα κάθε βράδυ στα γόνατα και θα ευχαριστούσα τον Θεό που γεννήθηκε ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, διότι (τενίστες όπως αυτοί) έχουν αναδείξει το άθλημα».

Όπως είναι λογικό, το καθόλα ρατσιστικό σχόλιό του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η Σερένα Γουίλιαμς το χαρακτήρισε «Προσβλητικό, λάθος και απόλυτα ανακριβές» ενώ και ο Τζόκοβιτς το περιέγραψε ως: «Πολιτικά μη ορθό».

Αργότερα ο Μουρ αναγκάστηκε να απολογηθεί για τα παραπάνω.

Πηγή: Sport-fm.gr