Home SPORTS NEWS «Ντου» στην UEFA η ελβετική αστυνομία!

«Ντου» στην UEFA η ελβετική αστυνομία!

uefa


Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του Guardian περί ανάμειξης του Τζιάνι Ινφαντίνο στα «Panama Papers» η ελβετική αστυνομία ανέλαβε δράση και την Τετάρτη βρέθηκε στα γραφεία της UEFA ζητώντας τα συμβόλαια που υπέγραψε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου με την εταιρεία Cross Trading/ Teleamazonas.

Η UEFA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την «επίσκεψη» των ελβετικών αρχών. «Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα (6/4) δέχθηκε επίσκεψη από το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είχε ένταλμα και ζήτησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Trading/ Teleamazonas. Φυσικά, η UEFA παρείχε κάθε σχετικό έγγραφο που είχε στην κατοχή της, στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα συνεργαστεί πλήρως».

Το «ντου» της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της UEFA έρχεται ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις του Guardian για τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν στα γραφεία της αγγλικής εφημερίδας γεννώνται σημαντικές ερωτήσεις και απορίες για τον ρόλο που έπαιξε ο Ινφαντίνο σε συμφωνίες, όσο ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της ΟΥΕΦΑ, αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, η ΟΥΕΦΑ φέρεται να σύναψε συμφωνίες με offshore εταιρείες μέσω προσώπου που συνδέεται με το σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων μέσω του Παγκοσμίου κυπέλλου, αν και νωρίτερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχαν τέτοιου είδους συμφωνίες.

Οι συμφωνίες αυτές που χρονολογούνται από το 2003 ως το 2006 και οι οποίες έχουν συνυπογραφεί από τον Ινφαντίνο, σχετίζουν για πρώτη φορά την ΟΥΕΦΑ με μία από τις εταιρίες που σχετίζονται με την εταιρία που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο που έριξε από την προεδρία της ΦΙΦΑ, τον Σεπ Μπλάτερ!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο διέψευσε κάθε εμπλοκή του με το σκάνδαλο, αλλά το «ντου» της ελβετικής αστυνομίας και το γεγονός ότι εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δείχνει ότι υπάρχει… καπνός. Μένει να δούμε αν θα ανάψει και… φωτιά!

Πηγή: sdna.gr