Home SPORTS NEWS Παρί Σεν Ζερμέν: 559 εκατομμύρια ευρώ για να αποκλείεται στα προημιτελικά!

Παρί Σεν Ζερμέν: 559 εκατομμύρια ευρώ για να αποκλείεται στα προημιτελικά!

zlatan


Από το 2011 που ανέλαβε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Νασέλ Αλ Κελαΐφι έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ή πετροδόλαρα, αν προτιμάτε). Κι όλα πάνε στον κουβά.

Πεταμένα λεφτά, που λέμε. Ο επιχειρηματίας από το Κατάρ προφανώς και δεν είχε στο μυαλό του την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γαλλίας όταν αναλάμβανε τον σύλλογο. Προφανώς, και πάλι, ο μεγάλος στόχος ήταν μακροπρόθεσμα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπήκε πολύ χρήμα, αποκτήθηκαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά η Παρί δεν μπορεί ούτε καν να περάσει από τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης όχι να φτάσει στον τελικό!

Μια από τα ίδια και για τη Μάντσεστερ Σίτι, φυσικά, που όμως πέρασε στα ημιτελικά και μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Η μεγάλη ήττα, όμως, είναι για τους Παριζιάνους που γυρίζουν και πάλι χαμένοι στην έδρα τους: χαμένοι αγωνιστικά και οικονομικά. Τις τελευταίες πέντε σεζόν σχεδόν 560 εκατομμύρια ευρώ έχουν μπει στα ταμεία του συλλόγου με βασικό στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι προσδοκίες όχι απλά δεν δικαιώθηκαν, αλλά καταρρίφθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Επί τέσσερις συνεχόμενες σεζόν η Παρί αποκλείεται στα προημιτελικά τις διοργάνωσης. Φέτος, κόντρα στους «Πολίτες», πολλοί πίστεψαν ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία. Δεν ήταν ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Μπάγερν αντίπαλος. Κι, όμως, οι Παριζιάνοι λύγισαν. Δόθηκαν 42 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθεί ο Παστόρε, το ίδιο ποσό για τον Τιάγκο Σίλβα, 40 εκατομμύρια για τον Λούκας Μόουρα, 29 για τον Λαβέτσι και άλλα 21 για τον Ιμπραΐμοβιτς. Δεν τελειώνουν εκεί τα… πεταμένα λεφτά. Τη σεζόν 2013-14 ξοδεύτηκαν 64 εκατομμύρια ευρώ για τιν Καβάνι, 31 για τον Μαρκίνιος και 25 για τον Καμπαγιε. Την αμέσως επόμενη περίοδο δόθηκαν άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τον Νταβίντ Λουίζ. Σε αυτά προστίθενται τα 63 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε ο Ντι Μαρία και τα 25 που δόθηκαν για τον Κουρζαβά.

Ουδείς από όλους αυτούς δεν μπόρεσε να συμβάλει με την παρουσία και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα να περάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουδείς μόνος του, αλλά ούτε και όλοι μαζί.

«Παρί Σεν Ζερμέν: το τέλος μιας εποχής» γράφει στο σημερινό φύλλο της η «Parisien». «Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος. Πέντε χρόνια μετά την άφιξή των Καταριανών, ίσως το γυαλί αυτής της σχέσης να έχει σπάσει. Ή να μην κόλλησε ποτέ» σημειώνει στο άρθρο της. «Τι φιάσκο» είναι ο τίτλος της «L’ Equipe». «Αν έχαναν από τη Μπαρτσελόνα, ίσως τους δικαιολογούσαμε. Τώρα είναι σαν να μας χτύπησε κεραυνός» σημειώνεται στο σχετικό θέμα. Στη βαθμολογία των παικτών ο Ντι Μαρία και ο Ιμπραΐμοβιτς παίρνουν μόλις… τρία, ο Λοράν Μπλαν μόλις δύο για το κοουτσάρισμά του.

«Τι έλλειπε από την ομάδα; Τα πάντα. Θέληση, τρόπος, διάθεση, ταλέντο. Είναι σαν να έχεις μια Φεράρι με μηχανή ενός FIAT 500« τονίζει η «Liberation».

Πηγή: sdna.gr