Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Αρχίζει η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πανδαισία από το ΡΙΚ

Αρχίζει η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πανδαισία από το ΡΙΚ

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου το EURO 2016, το οποίο θα καθηλώσει για ένα μήνα εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη αρχίζει την Παρασκευή, και το ΡΙΚ παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου λεπτομέρειες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, με το ΡΙΚ να έχει τα δικαιώματα μετάδοσης της κορυφαίας φετινής αθλητικής διοργάνωσης.


Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θανάσης Τσώκος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι το 2016 αποτελεί χρονιά μεγάλων παγκόσμιων και ευρωπαικών αθλητικών γεγονότων, υπογραμμίζοντας ότι το ΡΙΚ κάλυψε και θα συνεχίσει να καλύπτει τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, εκπληρώνοντας τον ρόλο του ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου.

Ο Προϊστάμενος της Αθλητικής Υπηρεσίας του ΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου είπε ότι και τα 51 παιγνίδια του Γιούρο θα μεταδοθούν απ ευθείας από τα τρία κανάλια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ΡΙΚ ΕΝΑ, ΡΙΚ ΔΥΟ ΚΑΙ ΡΙΚ HD, αναφέροντας επίσης ότι το ΡΙΚ ετοίμασε έξι εκπομπές, οι οποίες άρχισαν ήδη να μεταδίδονται, και η προβολή τους θα ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του Γιούρο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 24 ομάδες.

Το παρόν του έδωσε στη συνέντευξη τύπου και ο πρέσβης της Γαλλίας Ρενέ Τροκάζ, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του είναι πανέτοιμη για την μεγάλη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στη Γαλλία.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας ανέφερε ότι τούς 51 αγώνες θα παρακολουθήσουν σε διάστημα ενός μήνα 2,5 εκατομμύρια θεατές 8,5 εκατομμύρια τουρίστες και χιλιάδες δημοσιογράφοι.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 10 πόλεις.

Οι Γαλλικές αρχές-υπογράμμισε ο Γάλλος πρέσβης- έχουν κινητοποιήσει 80,000 προσωπικό, για την ασφάλεια των γηπέδων.

Την Παρασκευή θα ανοίξει η αυλαία του Γιούρο 2016 με τον αγώνα Γαλλία-Ρουμανία, που θ αρχίσει στις 10 και θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ ΕΝΑ και το κανάλι υψηλής ευκρίνειας του σταθμού μας, ενώ στις 9 και 45 θα μεταδοθεί η τελετή έναρξης.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου.