Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Με οδηγό το Ρονάλντο η Πορτογαλία προκρίθηκε στον τελικό, 2-0 την Ουαλία

Με οδηγό το Ρονάλντο η Πορτογαλία προκρίθηκε στον τελικό, 2-0 την Ουαλία

portugal


Στον τελικό του Euro 2016 προκρίθηκε η Πορτογαλία και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της, που θα βγει μέσα από τη μονομαχία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που άνοιξε το σκορ και έδωσε ασίστ στο Νάνι για το 2-0, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε 2-0 της Ουαλίας και θα διεκδικήσει την Κυριακή το βαρύτιμο τρόπαιο. Μετά από 12 χρόνια λοιπόν οι Ίβηρες επιστρέφουν σε τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ευελπιστούν ότι θα σηκώσουν το πρώτο τους τρόπαιο.

cr7

Στα του αγωνιστικού, το πρώτο μέρος ήταν ισοζυγισμένο χωρίς πολλές φάσεις στις δύο εστίες, όμως το δεύτερο ήταν διαφορετικό και είχε δύο γκολ, τα οποία σημειώθηκαν μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 50ο λεπτό και στο 53′ με πάσα σουτ βρήκε τον Νάνι που με κοντινή προβολή διπλασίασε τα τέρματα της Πορτογαλίας. Βγήκε μπροστά στη συνέχεια η ομάδα του Μπέιλ, όμως χωρίς να καταφέρει να μειώσει στο σκορ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, έτσι γυρνάει πίσω, όμως με το κεφάλι ψηλά, αφού η πορεία της ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Να σημειωθεί πως ο Ρονάλντο με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα τρία στη φετινή διοργάνωση, ενώ συνολικά στις τελικές φάσεις μετράει 9 γκολ, ισοφαρίζοντας τον Μισέλ Πλατινί. Εάν θα τον ξεπεράσει θα το δούμε την Κυριακή…

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τους:
Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Μάριο, Άντριεν Σίλβα (79′ Ζοάο Μοουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74′ Αντρέ Γκόμες), Νανί (86′ Κουαρέσμα), Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ουαλία: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66′ Τζόναθαν Γουίλιαμς), Άσλεϊ Γουίλιαμς, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (58′ Βόουκς), Τζο Άλεν, Άντι Κινγκ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (63′ Τσερτς).

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: