Home SPORTS NEWS Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς των play-off του Europa League

Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς των play-off του Europa League


Η προκριματική φάση στο Europa League ολοκληρώθηκε, με 22 εισιτήρια για τους ομίλους να βρίσκουν κάτοχο. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές ο Απόλλωνας Λεμεσού, που εξασφάλισε χρυσή ισοπαλία στη Δανία, όπως και η ΑΕΚ Αθηνών, μετά την “3άρα” στο ΟΑΚΑ. Αποκλεισμός με λευκή ισοπαλία για την ΑΕΚ Λάρνκακας, αλλά και για τους ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ουσιαστικά να “αυτοκτονεί”, αφού είχε σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο ματς.

Ο Απόλλωνας προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, για τρίτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα της Λεμεσού μετά το 3-2 επί της Μίντιλαντ στο πρώτο αγώνα, πήρε στη Δανία με στόχο το θετικό αποτέλεσμα και το πήρε. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με γκολ του Χασάν, όμως στο 50′ ο Αντρέ Σκέμπρι σκόραρε για το 1-1, που αποδείχθηκε πολύτιμο. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία για τη νίκη ο Απόλλωνας, όμως στο 80′ το πέναλτι του Ντα Σίλβα αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Παρά τη μεγάλη της προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η ομάδα της Λάρνακας δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και γνώρισε τον αποκλεισμό. Μετά την ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς ήθελε νίκη και μάλιστα με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, όμως εξήλθε ισόπαλη 0-0 στον επαναληπτικό στην Κύπρο.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί εις βάρος της Κλαμπ Μπριζ και την πέτυχε πανηγυρικά. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 29′ ο “δικέφαλος αετός” πήρε το προβάδισμα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα με γκολ του Αντρέ Σιμόες διπλασίασε τα τέρματα του. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις έκανε το 3-0, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που παρά το προβάδισμα με 3-1 από το πρώτο ματς, γνώρισε την ήττα με 2-0 στη Σουηδία και τον αποκλεισμό από τη Έστερσουντ. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Γκόντος, σε 71′ και 78′. Ο Παναθηναϊκος είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και παρά την προσπάθεια για ανατροπή της ήττας με 3-2 στο πρώτο ματς, δέχθηκε νέα ήττα, αυτή τη φορά με 1-0, με γκολ του Μουνιαΐν στο 22′.

Στην παράταση πήρε την πρόκριση η Ζενίτ επί της σκληροτράχηλης Ουτρέχτης, ενώ τον αποκλεισμό με δεύτερη ήττα γνώρισε ο ιστορικός Άγιαξ. Νέα νίκη για τη Μίλαν, ενώ με “Χ” προκρίθηκε η Έβερτον. Με “3άρα” πέρασε στους ομίλους η Μαρσέιγ, ενώ αποκλεισμό με νέα, αυτή τη φορά εντός έδρας, ήττα υπέστη η Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών:
Μίντιλαντ – Απόλλων Λεμεσού 1-1 [2-3]
ΑΕΚ Λάρνακας – Βικτόρια Πλζεν 0-0 [1-3]
ΑΕΚ – Κλαμπ Μπριζ 3-0 [0-0]
Έστερσουντ – ΠΑΟΚ 2-0 [1-3]
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Παναθηναϊκός 1-0 [3-2]
Σκεντίγια – Μίλαν 0-1 [0-6]
Μαρσέιγ – Ντομζάλε 3-0 [1-1]
Ρόζενμποργκ – Άγιαξ 3-2 [1-0]
Χάιντουκ – Έβερτον 1-1 [0-2]
Ζενίτ – Ουτρέχτη 2-0 στην παράταση [0-1]
Ντινάμο Κιέβου – Μαρίτιμο 3-1 [0-0]
Ολεξαντρίγια – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-2 [1-1]
Σάλτσμπουργκ – Βιτόρουλ 4-0 [3-1]
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άλταχ 2-2  [1-0]
Σερίφ Τιρασπόλ – Λέγκια 0-0 [1-1]
Φενέρμπαχτσε – Βάρνταρ 1-2 [0-2]
Σούντουβα – Λουντογκόρετς 0-0 [0-2]
Βίντεοτον – Παρτίζαν 0-4 [0-0]
Σκεντερμπέου – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0-0 [1-1]
Μπράγκα – Χαφνάρφιορντουρ 3-2 [2-1]
Ερυθρός Αστέρας – Κρασνοντάρ 2-1 [2-3]
Αούστρια Βιέννης – Όσιεκ 0-1 [2-1]

*Στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και με έντονα γράμμα οι ομάδες που προκρίθηκαν.

Στιγμιότυπα:

 

 

 

 

 

Шкендия – Милан от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Зенит – Утрехт от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Хайдук – Эвертон от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.