Home SPORTS NEWS Δεύτερη μέρα του Champions League με μεγάλες αναμετρήσεις

Δεύτερη μέρα του Champions League με μεγάλες αναμετρήσεις


Πράξη δεύτερη απόψε για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τα παιχνίδια Νάπολι – Λίβερπουλ και Τότεναμ – Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα.

Αναλυτικά:

Α’ όμιλος

Στις 22:00 η Ατλέτικο υποδέχεται στην Μαδρίτη την Κλαμπ Μπριζ, με τους «ροχιμπλάνκος» να προέρχονται από την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ρεάλ και να δείχνουν πως βρίσκουν σιγά-σιγά τα πατήματά τους μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μετά την σπουδαία νίκη στην έδρα της Μονακό, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε φιλοδοξεί να πετύχει το «δυο στα δυο» κόντρα στους πρωταθλητές Βελγίου  προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Μονακό στην Βεστφαλία και θέλει με την σειρά της να σημειώσει την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση, εκμεταλλευόμενη και την βαθιά αγωνιστική κρίση στην οποία έχει επέλθει η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οι «Μονεγάσκοι» παραμένουν χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις από τις 11 Αυγούστου, ενώ μετά την τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα από την Σεντ-Ετιέν κατρακύλησε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Β’ όμιλος

Στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί η σέντρα και στις δυο αναμετρήσεις του δευτέρου ομίλου. Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου η «λαβωμένη» από τραυματισμούς Τότεναμ φιλοδοξεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να μπει και αυτή με τη σειρά της στο κόλπο της πρόκρισης μετά την ήττα στο Μιλάνο. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των βασικών Βερτόνχεν, Έρικσεν και Ντέλε Άλι, ωστόσο σημαντική είναι η επιστροφή του Ούγκο Γιορίς κάτω από τα δοκάρια. Οι «μπλαουγκράνα» μετά το 4-0 στην πρεμιέρα επί της Αϊντχόβεν βρίσκονται σε περίοδο αγωνιστικής κρίσης, αφού παρέμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, και σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο ενδέχεται να αποτελέσει τονωτική ένεση ενόψει της συνέχειας. Στην Ολλανδία η Αϊντχόβεν υποδέχεται την φορμαρισμένη Ίντερ, με τους πρωταθλητές Ολλανδίας να μην έχουν περιθώρια για νέες απώλειες μετά την βαριά ήττα στην Βαρκελώνη και τους «νερατζούρι» να μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα μετά την μεγάλη ανατροπή και την νίκη επί της Τότεναμ στην πρεμιέρα.

Γ’ όμιλος

Στον τρίτο όμιλο βρίσκουμε το έτερο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς ανάμεσα σε Νάπολι και Λίβερπουλ, με την σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 22:00. Οι «παρτενοπέι» προέρχονται από ήττα στο ντέρμπι με την Γιουβέντους, ενώ η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ερυθρό Αστέρα, και ειδικά σε έναν τέτοιο όμιλο, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Λίβερπουλ πήρε την νίκη με 3-2 κόντρα στην Παρί μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και σίγουρα δεν θα ήταν αρνητική σε ένα νέο θετικό αποτέλεσμα, με το έργο της ωστόσο στο καυτό «Σαν Πάολο» να θεωρείται αρκετά δύσκολο. Δυο ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 19:55, η Παρί θα έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο υποδεχόμενη τον Ερυθρό Αστέρα και αναμένεται να παρουσιαστεί «κυνική» προκειμένου να πάρει την πρώτη της νίκη στην φετινή διοργάνωση.

Δ’ όμιλος

Και τέλος στον τέταρτο όμιλο αναμένονται αμφίρροπες αναμετρήσεις. Στην Μόσχα η Λοκομοτίβ υποδέχεται στις 19:55 την Σάλκε, με τον Μπενεντίκτ Χέβεντες να βρίσκει για πρώτη φορά απέναντί του την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν για 16 ολόκληρα χρόνια και τους «βασιλικούς μπλε» να ψάχνουν απεγνωσμένα την νίκη που θα αποτελέσει το εφαλτήριό τους για την φετινή χρονιά, μετά το καταστροφικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Πόρτο. Στο «Ντραγκάο» η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα κονταροχτυπηθεί με την Γαλατάσαραϊ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τόσο την έδρα της όσο και το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Τουρκίας παραμένουν εδώ και 13 παιχνίδια χωρίς εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη. Η σέντρα θα πραγματοποιηθεί στις 22:00.

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

19:55 Παρί Σεν Ζερμέν – Ερυθρός Αστέρας (Cytavision Sports 1)

19:55 Λοκομοτίβ Μόσχας – Σάλκε (Cytavision Sports 2)

22:00 Τότεναμ – Μπαρτσελόνα (Cytavision Sports 1)

22:00 Νάπολι – Λίβερπουλ (Cytavision Sports 2)

22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μονακό (Cytavision Sports 3)

22:00 PSV Αϊντχόφεν – Ίντερ (Cytavision Sports 5)

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ (Cytavision Sports 6)

22:00 Πόρτο – Γαλατασαράι (Cytavision Sports 7)