Home SPORTS NEWS Διέλυσε την Άρσεναλ και πήρε το Γιουρόπα Λιγκ

Διέλυσε την Άρσεναλ και πήρε το Γιουρόπα Λιγκ


Πριν αρχίσει αυτός ο τελικός η Τσέλσι ήταν το φαβορί κόντρα στην Άρσεναλ. Στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Μπακού οι παίκτες του Σάρι φρόντισαν να το αποδείξουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο και να μην αφήσουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Επικρατώντας με το ευρύ 4-1 οι μπλε κατέκτησαν το δεύτερο Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας τους μετά από εκείνο το 2013 στο Άμστερνταμ και έκτο συνολικά ευρωπαϊκό τους τίτλο. Από την άλλη η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεν τα κατάφερε και έτσι θα αγωνίζεται και του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ αφού απώλεσε την τελευταία της φετινή ευκαιρία για έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις με την Άρσεναλ να είναι ανώτερη στα πρώτα 25’ και να μία – δύο αξιόλογες στιγμές για να σκοράρει που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Μαουρίσιο Σάρι πήραν τα ηνία και απείλησαν με τη σειρά τους τον Τσεχ, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον νικήσουν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους «μπλε» αφού με τέσσερα λεπτά συμπληρωμένα στο ρολόι, ο Ολιβιέ Ζιρού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, με αυτό το γκολ ο Γάλλος έφτασε τα 11 γκολ στη φετινή διοργάνωση και πλέον μόνο ο Φαλκάο έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα σε μία σεζόν βάζοντας 17 την περίοδο 2010/11 και 12 την αμέσως επόμενη.

Το γκολ αυτό φαίνεται πως έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Σάρι αφού πριν καλά – καλά εκείνοι της Άρσεναλ καταλάβουν τι τους είχε συμβεί δέχθηκαν δύο ακόμα αρχικά από τον Πέδρο στο 60’ και εν συνεχεία από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ στο 65’. Οι κανονιέρηδες μείωσαν στο σκορ στο 65’ με ένα υπέροχο τέρμα του Ιβόμπι, όμως ο Αζάρ φρόντισε τρία λεπτά αργότερα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να βάλει φρένο στις όποιες ελπίδες της Άρσεναλ για επιστροφή στη διεκδίκηση του τρόπαιου.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή, ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άρσεναλ πίεσε για κάποιο δεύτερο γκολ χωρίς όμως να το πετύχει. Το τελευταίο σφύριγμα του Ρόκι βρήκε την νοτιοδυτική πλευρά του Λονδίνου να πανηγυρίζει, εκεί, δηλαδή, που εδρεύει η Τσέλσι.

www.sdna.gr