Home SPORTS NEWS Σαν σήμερα: Ο Κιελίνι… στα σαγόνια του Λουίς Σουάρες

Σαν σήμερα: Ο Κιελίνι… στα σαγόνια του Λουίς Σουάρες


Αυτή τη μέρα θα τη θυμάται για να ξέρει πότε… έπιασε πάτο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και για να γνωρίζει πόσο μεγάλο λάθος έκανε. Ήταν 24 του Ιούνη του 2014 όταν ο Ουρουγουανός δάγκωσε τον Τζόρτζιο Κιελίνι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες αποκλεισμό.

Ήταν από τις στιγμές που οδήγησαν τον Λουίς Σουάρες στην απόφαση να τα αλλάξει όλα στην καριέρα του. Να φύγει και από το Λίβερπουλ όπου τον λάτρευαν και μπορούσαν να του συγχωρήσουν τα πάντα οι οπαδοί. Να ξεκινήσει και σεμινάρια διαχείρισης θυμού για τα οποία μετά από καιρό θα μιλούσε πολύ ανοιχτά και δίχως ντροπή, αφού γνώριζε πως όταν έχανε το μυαλό του μέσα στο γήπεδο, έβγαζε τον χειρότερο και πιο αντιαθλητικό εαυτό που θα μπορούσε.

Ο Λουίς Σουάρες, σαν σήμερα, την 24η Ιουνίου του 2014, σε ματς της Ουρουγουάης απέναντι στην Ιταλία, δαγκώνει στον ώμο τον Τζόρτζιο Κιελίνι και… καταστρέφει ξανά την δημόσια εικόνα του.

Κάνει πως… δέχθηκε εκείνος το χτύπημα, πως έπεσε κατά λάθος πάνω στον αμυντικό της Γιουβέντους. Το σημάδι στον ώμο του Ιταλού διεθνή, τα έλεγε όλα, αλλά ο ρέφερι εκείνη της αναμέτρησης, Μάρκο Ροντρίγκες, δεν είχε αντιληφθεί ακριβώς τι είχε συμβεί. Έτσι, έδωσε απλά φάουλ υπέρ των Ιταλών και άφησε ατιμώρητο τον νυν επιθετικό της Μπαρτσελόνα… Πόσο διαφορετική θα ήταν η έκβαση της φάσης αν τότε υπήρχε το VAR…

Έγιναν πολλά… στο μυαλό του Λουίς Σουάρες εκείνο το καλοκαίρι, την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο γόνατο λίγο καιρό πριν από το Μουντιάλ του ’14, η αγωνία αν θα προλάβαινε τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, η επιστροφή με τα γκολ και την εξιλέωση κόντρα στην Αγγλία, η ζέστη στην πόλη Natal και η τροπή που έπαιρνε το ματς με τη «σκουάντρα ατζούρα», του θόλωσαν τη σκέψη. Του θόλωσαν τα πάντα.

Κάπως έτσι το έχει περιγράψει και παραδεχθεί στην αυτοβιογραφία του. Περισσότερο απ’ όλα, αναφέρθηκε στον εκνευρισμό που του προκάλεσε μια φάση στην οποία είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Μπουφόν του είχε αποκρούσει την προσπάθεια.

Η FIFA, λίγες μέρες αργότερα, τιμώρησε τον Σουάρες με απαγόρευση συμμετοχής στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για εννέα παιχνίδια, αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερις μήνες και πρόστιμο 100.000 ελβετικά φράγκα.

Από τότε, έχει απολογηθεί στον Τζόρτζιο Κιελίνι, με τον οποίο τα έχουν βρει και στο γήπεδο σε κόντρα των «μπλαουγκράνα» με τη Γιουβέντους.

Έχει δουλέψει πολύ για να βελτιώσει τον εαυτό του και κυρίως το χαρακτηριστικό της ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης σε στιγμές έντονης πίεσης και έντασης. Και εκείνο το καλοκαίρι, εν μέσω… ορυμαγδού αρνητικών θεμάτων και αναφορών για εκείνον από τα media, πήρε τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα. Κι ας έκανε να παίξει τέσσερις μήνες. Φρόντισε να προπονηθεί, να γυμναστεί, ναι μεν πήρε κιλά και έχασε την εκρηκτικότητά του για λίγο καιρό μέχρι να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, αλλά από τη στιγμή που πήρε φόρα, δεν σταμάτησε ποτέ ξανά…

Δείτε στο βίντεο:

https://youtu.be/ZZfTLS8aJ2w

Πηγή: gazzetta.gr