Home SPORTS NEWS Σκάνδαλο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για ρατσιστικό «χιούμορ»

Σκάνδαλο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για ρατσιστικό «χιούμορ»


Ο σχολιαστής του γηπέδου και ο παλιός παίκτης της ομάδας, Πάτρικ Οβομογιέλα, απομακρύνθηκαν από τη θέση τους, επειδή ειρωνεύτηκαν τους παίκτες της Ουντινέζε, μπλέκοντας και τον Χίτλερ.

Ο μόνιμος σχολιαστής της Ντόρτμουντ, Νόρμπερτ Ντίκελ και ο καλεσμένος του, πρώην παίκτης της ομάδας, Πατρίκ Οβομογιέλα, τιμωρήθηκαν και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους από τον σύλλογο. Η αιτία ήταν τα ρατσιστικά σχόλια που έκαναν σε μία προσπάθεια να αστειευτούν, αλλά με εντελώς λάθος τρόπο, στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Ουντινέζε στις 27 Ιουλίου.

Αρχικά άρχισαν να κοροϊδεύουν και να κάνουν παρομοιώσεις με τα επίθετα των Ιταλών, όπως του Κέβιν Λαζάνια (σ.σ.: το διάσημο ζυμαρικό) και του Ιγκνάσιο Προυσέτο (σ.σ.: τον αποκαλούσαν Προσέκο όπως το κρασί). Στη συνέχεια όμως το χόντρυναν. Αρχισαν να αποκαλούν τους αντίπαλους με μία κοροϊδευτική λέξη που έχουν για τους Ιταλούς και ολοκλήρωσαν με μία ατάκα που έμπλεκε ακόμα και τον Χίτλερ.

Το φοβερό είναι ότι ο Οβομογιέλα προέρχεται από Νιγηριανό πατέρα και έχει δεχτεί τον ρατσισμό. Ειδικά με τη συμμετοχή του στην Εθνική Γερμανίας πριν από περίπου 15 χρόνια, όπως την ίδια εποχή συνέβη και με τους Νταβίντ Οντόνκορ, Τζέραλντ Ασαμόα.

Πηγή: gazzetta.gr