Home SPORTS NEWS Top-5: Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές (PHOTOS)

Top-5: Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές (PHOTOS)


Ποιοι είναι αυτοί που έχουν «μετακινήσει» τα περισσότερα λεφτά στο ποδόσφαιρο με όλες τις μεταγραφές τους;

5. Αλβαρο Μοράτα: 179 εκατ. ευρώ


Ο Ισπανός επιθετικός είναι 26 ετών αλλά ήδη έχει «μετακινήσει» 179 εκατ. ευρώ στο mercato. Τον Ιούλιο του 2014 η Γιουβέντους αποφάσισε να ποντάρει πάνω του και τον πήρε στο Τορίνο δίνοντας το ποσό των 20 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ. Δύο χρόνια μετά, όμως, οι Μαδριλένοι έκαναν χρήση της οψιόν επαναγοράς του, δίνοντας στους Μπιανκονέρι 30 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του 2017 ο Άλβαρο Μοράτα πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, η οποία πλήρωσε 66 εκατ. ευρώ. Αλλά στο πεπρωμένο του υπήρχε και πάλι η Μαδρίτη… Η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε τον πήρε αρχικά με δανεισμό και μετά με κανονική μεταγραφή, πληρώνοντας στους Άγγλους σχεδόν 56 εκατ. ευρώ.

 

4. Κιλιάν Μπαπέ: 180 εκατ. ευρώ

Είναι μόλις 20 ετών αλλά ο Κιλιάν Μπαπέ με τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν «δημιούργησε» ποσό με εννιά ψηφία. Οι Παριζιάνοι στις 31 Αυγούστου 2017 -και ενώ είχαν ήδη αποκτήσει τον Νεϊμάρ- έκαναν δικό τους τον νεαρό Γάλλο με δανεισμό από τη Μονακό, πληρώνοντας για την απόκτηση του ένα χρόνο μετά: Ένα deal 180 εκατ. ευρώ.

 

3. Ρομέλου Λουκάκου: 203 εκατ. ευρώ

Στην 3η θέση αυτής της λίστας βρίσκεται ο Ρομέλου Λουκάκου, ο γίγαντας της Ιντερ, η οποία τον απέκτησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για περίπου 80 εκατ. ευρώ. Ο Βέλγος επιθετικός, με ρίζες από το Κονγκό, άλλαξε ομάδα πέντε φορές. Πόσα λεφτά χρειάστηκαν; Σχεδόν 203 εκατ. ευρώ. Ορίστε οι λεπτομέρειες: Το καλοκαίρι του 2011 η Τσέλσι τον απέκτησε από την Άντερλεχτ για 15 εκατ. ευρώ. Το 2013 η Έβερτον τον έκανε δικό της, ως δανεικό, με 3,5 εκατ. ευρώ και ένα χρόνο μετά τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή για 35 εκατ. ευρώ. Τον Ιούλιο του 2017 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να επενδύσει 84 εκατ. ευρώ πάνω του.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο: 230 εκατ. ευρώ

Ο,τι ακουμπάει γίνεται χρυσός. Το ξέρουν καλά στη Σπόρτινγκ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το φαινόμενο που ανήκει στη Γιούβε πλέον, έχει αλλάξει τρεις φορές ομάδα και για να γίνει αυτό χρειάστηκε να κινηθούν 230 εκατ. ευρώ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να τον πάρει στη Γιουνάιτεντ πλήρωσε στη Σπόρτινγκ το ποσό των 19 εκατ. ευρώ στις 12 Αυγούστου 2003. Μια τρομερή επένδυση, γιατί η Ρεάλ, την 1η Ιουλίου 2009, αναγκάστηκε να δώσει 94 εκατ. ευρώ στους Άγγλους. Έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, όμως, η αξία του CR7 μεταγραφικά δεν έπεσε. Το αντίθετο. Ο Αντρέα Ανιέλι τον πήρε στο Τορίνο, στην Μπιανκονέρα πλευρά, για ένα ποσό που έφτασε συνολικά στα 117 εκατ. ευρώ.

 

1. Νεϊμάρ: 310,2 εκατ. ευρώ

Ο Νεϊμάρ, 27 ετών, είναι μια μηχανή που γεννάει λεφτά. Για τον ίδιο, προφανώς, αλλά και για τις ομάδες που τον έχουν στην κατοχή τους, όπως και για τους μάνατζερ του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με μόλις δύο μεταγραφές «μετακίνησε» 310,2 εκατ. ευρώ. Κανείς σαν κι αυτόν. Ο Ney μεγάλωσε στη Σάντος, ομάδα στην οποία έπαιξε από το 2003 ως το 2009. Μετά, το 2013, πήγε στη Μπαρτσελόνα, η οποία έδωσε σχεδόν 90 εκατ. ευρώ (32 στη Σάντος και 50 στην οικογένεια του, με τα 10 να είναι προκαταβολή). Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη όμως, γιατί ο πρόεδρος Μπαρτομέου έβαλε στο συμβόλαιο ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 222 εκατ. ευρώ. Μια ρήτρα που δεν τρόμαξε, λίγα χρόνια μετά, την Παρί Σεν Ζερμέν. Στις 3 Αυγούστου 2017, για την ακρίβεια, το αφεντικό των Παριζιάνων, ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, την πλήρωσε. Και ο Νεϊμάρ πήγε να φωτίσει τον πύργο του Άιφελ…

Πηγή: gazzetta.gr