Home SPORTS NEWS Η «Χρυσή Μπάλα» για 6η φορά στον Μέσι

Η «Χρυσή Μπάλα» για 6η φορά στον Μέσι


Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για 6η φορά στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς ξανά. Στη 2η θέση ο Φαν Ντάικ, 3ος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Δείτε όλες τις βραβεύσεις τους «France Football».

Για ορισμένους ήταν έκπληξη, καθώς πίστευαν ότι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ άξιζε πιο πολύ το βραβείο. Ωστόσο, οι περισσότεροι κατανοούσαν ότι ο νικητής θα ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρά τις αποτυχίες της Μπαρτσελόνα, έκανε εκπληκτική χρονιά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ψηφίστηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2019 και έλαβε την «Χρυσή Μπάλα» για 6η φορά στην απίστευτη καριέρα του, ξεπερνώντας τις πέντε επιτυχίες του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Μέσι ξεκίνησε να μαζεύει το… χρυσάφι το 2009 και ακολούθησαν οι βραβεύσεις του 2010, 2011, 2012, 2015, ενώ ήταν 2ος ακόμα πέντε φορές (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) και ακόμα μία φορά 3ος (2007). Στη 2η θέση βρέθηκε ο Φαν Ντάικ, ενώ 3ος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που του συνέβη για πρώτη φορά, καθώς έχει πέντε δικές του «Χρυσές Μπάλες» και έξι φορές στη 2η θέση.

https://twitter.com/i/status/1201600595611787271

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις:

Το μεγάλο φαβορί, ο Άλισον Μπέκερ, πήρε σπίτι του το πρώτο «Yachine Trophy», για τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με την Λίβερπουλ την περσινή σεζόν.

Ο τίτλος του κορυφαίου τερματοφύλακα στον κόσμο για το 2019 δεν θα μπορούσε να καταλήξει πουθενά αλλού, παρά μόνο στον Άλισον Μπέκερ.

Ο Βραζιλιάνος κίπερ της Λίβερπουλ, πιστοποίησε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, φτάνοντας στην κατάκτηση του Champions League και άφησε στην δεύτερη θέση τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν και στην τρίτη τον Έντερσον.

Εικόνα

Το «Kopa Trophy», το βραβείο για τον καλύτερο νεαρό της χρονιάς κατέκτησε ο Ματάιας Ντε Λιχτ, αφήνοντας πίσω του Σάντσο και Φέλιξ.

Η εκπληκτική σεζόν του Άγιαξ μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι σπουδαίες εμφανίσεις του σε προσωπικό επίπεδο, χάρισαν στον Ματάιας Ντε Λιχτ το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη για το 2019.

Ο 20χρονος Ολλανδός, επικράτησε ανάμεσα σε Ζοάο Φέλιξ, Βινίσιους, Γκεντουζί, Χάβερτζ, Κεν, Τσουκουέζε, Λούνιν, Σάντσο και Λι κι έγινε ο δεύτερος που κατακτά το «Kopa Trophy» μετά τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος εγκαινίασε ουσιαστικά το βραβείο πέρυσι.

Δεύτερος στην ψηφοφορία κατετάγη ο Τζέιντον Σάντσο και τρίτος ο Ζοάο Φέλιξ.

Εικόνα

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας για τις γυναίκες παίκτριες κατέληξε στα χέρια της αρχηγού των ΗΠΑ, Μέγκαν Ράπινο.

Η σπουδαία Αμερικανίδα παίκτρια, σφράγισε μια ονειρεμένη σεζόν με τα εθνικά της χρώματα με την κατάκτηση της δεύτερης γυναικείας Χρυσής Μπάλας.

Μετά την Άντα Χέγκερμπεργκ πέρυσι, η Ράπινο, οδηγώντας τις ΗΠΑ στην κορυφή του κόσμου το καλοκαίρι, έκανε ευρέως το όνομα της γνωστό και νίκησε κατά σειρά στην κούρσα την Λούσι Μπρονζ αλλά και την συμπατριώτισσσα και συμπαίκτρια της, Άλεξ Μόργκαν.

Εικόνα

Πηγή: gazzetta.gr