Home SPORTS NEWS Πράξη πρώτη στην τελευταία αγωνιστική του Champions League

Πράξη πρώτη στην τελευταία αγωνιστική του Champions League


Σπουδαίες αναμετρήσεις έχει το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Στον 5ο όμιλο, ο οποίος ανοίγει και την αυλαία στα ματς σήμερα, η Σάλτσμπουργκ υποδέχεται τη Λίβερπουλ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επιδιώκει να μη χάσει για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16», ενώ να θέλει τη νίκη για να έχει την πρώτη θέση στον όμιλο ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Νάπολι κόντρα στην Γκενκ. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν τα… ρέστα τους κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης με τον Χάαλαντ να είναι «on fire», να αγνοούν την ήττα από τις 27 Οκτώβρη (με Νάπολι) και να ξέρουν ότι με νίκη μεγαλύτερη του 4-3 διατηρούν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης. Αν η Νάπολι κερδίσει, περνάει όπως και να έχει.

Στον 8ο όμιλο ο Άγιαξ βολεύεται και με ισοπαλία απέναντι στην Βαλένθια, η οποία όμως αν δε νικήσει… χάνεται! Η Τσέλσι υποδέχεται την αποκλεισμένη Λιλ και ξέρει ότι η νίκη είναι μονόδρομος, ελπίζοντας στις… δυνάμεις του Αίαντα γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Βαλένθια στους 11, οι Ισπανοί έχουν το «πάνω χέρι» λόγω της νίκης τους στο Στάμφορντ Μπριτζ. Στο σενάριο που κερδίσουν Βαλένθια και Τσέλσι και υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 11, θα περάσουν οι Άγγλοι και οι Ισπανοί.

Στον 6ο όμιλο η Ίντερ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ματς της βραδιάς. Οι «μπλαουγκράνα» είναι ήδη στην επόμενη φάση ως πρώτοι, ενώ η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θέλει μόνο νίκη ή απλά να είναι στο ίδιο επίπεδο βαθμών με την Ντόρτμουντ της οποίας υπερέχει στην ισοβαθμία. Οι Γερμανοί (στους 7 τώρα μαζί με Ίντερ) πρέπει να ξεπεράσουν τους Ιταλούς σε βαθμούς για να περάσουν αυτοί στην επόμενη φάση, με τη νίκη να είναι… επιτακτική απέναντι στην αποκλεισμένη Σλάβια Πράγας.

Τέλος, ο 7ος όμιλος έχει σε θέση ισχύος τη Λειψία, η οποία ακόμα και με ισοπαλία μέσα την έδρα της Λιόν περνάει ως πρώτη. Η Λιόν θα περάσει μόνο αν κερδίσει τη Λειψία ή φέρει ισοπαλία και παράλληλα η Ζενίτ φέρει ισοπαλία ή χάσει από την Μπενφίκα. Στο άλλο ματς του ομίλου στην Πορτογαλία, οι «αετοί» θα παλέψουν για την τρίτη θέση με νίκη μεγαλύτερη του 3-1 κόντρα στη Ζενίτ και μόνο αν δεν χάσει η Λιόν ή αν κερδίσουν με οποιοδήποτε σκορ και η Λειψία κερδίσει τους Γάλλους.

Πηγή: gazzetta.gr

Το πρόγραμμα, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις και οι βαθμολογίες των ομίλων:

5ος όμιλος:
19:55 Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ (Cytavision Sports 1HD)
19:55 Νάπολι – Γκενκ (Cytavision Sports 2HD)

6ος όμιλος:
22:00 Ίντερ – Μπαρτσελόνα (Cytavision Sports 1HD)
22:00 Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας (Cytavision Sports 2HD)

7ος όμιλος:
22:00 Μπενφίκα – Ζενίτ (Cytavision Sports 5HD)
22:00 Λυών – Λειψία (Cytavision Sports 6HD)

8ος όμιλος:
22:00 Τσέλσι – Λιλ (Cytavision Sports 3HD)
22:00 Άγιαξ – Βαλένθια (Cytavision Sports 4HD)