Home SPORTS NEWS Το Μερσεϊσάιντ είναι… κατακόκκινο!

Το Μερσεϊσάιντ είναι… κατακόκκινο!


Κέρδισε δια περιπάτου το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ η Liverpool και διατήρησε τη διαφορά που την χωρίζει από τους διώκτες της. Οι «κόκκινοι» έκαναν πάρτι επικρατώντας με το επιβλητικό 5-2 απέναντι στην Everton, η οποία βρίσκεται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού. Τα έξι από τα εφτά τέρματα της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρξαν άλλες προσπάθειες στο στόχο πέραν από αυτές που κατέληξαν στα δίχτυα. Στην επανάληψη μόνο ένα γκολ επιτεύχθηκε λοιπόν και αυτό στο φινάλε, αν και υπήρξαν σπουδαίες ευκαιρίες για περισσότερα και από τις δύο ομάδες.

Ο Divock Origi στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο 17′ ο Xherdan Shaqiri διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, με τον Sadio Mane να δίνει τις ασίστ και στα δύο γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Michael Keane μείωσε στο σκορ, αλλά η διαφορά ανέβηκε ξανά στα δύο τέρματα στο 31′. Στο λεπτό αυτό ο Origi έλαβε μακρινή μπαλιά από τον Dejan Lovren και αφού έκανε εντυπωσιακό κοντρόλ ακολούθως νίκησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Jordan Pickford.

Η αποψινή ήταν η τέταρτη συμμετοχή του Origi απέναντι στην Everton στο “Anfield” και σκόραρε σε όλες. Πλέον μετράει πέντε γκολ στο ντέρμπι της πόλης για το πρωτάθλημα και μόνο οι Robbie Fowler με 6 και Steven Gerrard με 9 πέτυχαν περισσότερα από τον Βέλγο.

Από δημιουργός σκόρερ έγινε στο 45′ ο Mane, που σε μια απίστευτη αντεπίθεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος της επανορθωτικής. Την ασίστ την έλαβε από τον Trent Alexander-Arnold, που έφτασε τις 15 στην Premier League το 2019. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα γκολ, αυτή τη φορά για τους φιλοξενούμενους. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Richarlison έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Adrian.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη υπήρχαν αρκετές διακοπές για φάουλ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παίζουν δυνατά. Καταγράφηκαν καλές στιγμές για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαία για την Everton αυτή του Kean προς το φινάλε του αγώνα, δευτερόλεπτα αφού ο Mane έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Σενεγαλέζος πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όπως ήθελε την προσπάθεια του και πήγε χαμένη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως στο 90′, όταν ο Georginio Wijnaldum έγραψε το τελικό 5-2 για τη Liverpool.

Αισίως τα 32 συνεχόμενα παιχνίδι στην Premier League χωρίς ήττα έφτασε η Liverpool, με τελευταία να ήταν από τη Man City με 2-1 τον περασμένο Γενάρη. Από τότε οι «κόκκινοι» πέτυχαν 27 νίκες και εξήλθαν ισόπαλοι 5 φορές, με την επίδοση αυτή να αποτελεί ρεκόρ για το σύλλογο στην κορυφαία κατηγορία.

Παράλληλα, ακόμη ένα σημαντικό στατιστικό είναι πως ο Jurgen Klopp έφτασε τις 100 νίκες στην Premier League. Χρειάστηκε 159 παιχνίδια ο Γερμανός τεχνικός και μόνο ο Jose Mourinho (σε 142 αγώνες) έφτασε γρηγορότερα σε αυτό το νούμερο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Για τους ηττημένους αυτή η βραδιά όχι μόνο δεν θα ξεχαστεί γρήγορα, αλλά ίσως φέρει την απομάκρυνση του Marco SIlva από τον πάγκο της ομάδας. Σημειώνεται πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά σε 1053 παιχνίδια στην Premier League που η Everton δέχθηκε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με την πρώτη να ήταν το Φεβρουάριο του 2018 από την Arsenal.

Επίσης, τελευταία φορά που τα «ζαχαρωτά» μάζεψαν πέντε φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους κόντρα στη Liverpool ήταν το Νοέμβριο του 1982 όταν έχασαν 5-0 έχοντας στον πάγκο τον Howard Kendall και οι «κόκκινοι» προπονητή τον Bob Paisley.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα:

Πηγή: agglia.net