Home SPORTS NEWS Με τριάρα στον τελικό του Σούπερ Καπ η Ρεάλ!

Με τριάρα στον τελικό του Σούπερ Καπ η Ρεάλ!


Η Ρεάλ έκανε πάρτι στην Τζέντα, επικράτησε εύκολα 3-1 της Βαλένθια και προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ!

Η Ρεάλ ήταν εξαιρετική στην Τζέντα, πέρασε εύκολα (3-1) το εμπόδιο της Βαλένθια στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ και στον τελικό της Κυριακής περιμένει τον νικητή του Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο. Πέντε γκολ ο Μόντριτς στη σεζόν, τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά με τη Βασίλισσα.

Με πέντε χαφ και τον Γιόβιτς μοναδικό προωθημένο παρουσιάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό με τη Βαλένθια στη Τζέντα. Η Βασίλισσα πήρε τον έλεγχο με το… καλημέρα, πίεσε και στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά την καρφωτή κεφαλιά του Βαράν έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντομενέχ! Η Ρεάλ πίεσε ψηλά τη Βαλένθια και το γκολ ήρθε στο 16′ με έναν… απίθανο τρόπο! Οι Μαδριλένοι κέρδισαν κόρνερ, ο Κρόος έπιασε στον ύπνο τον Ντομενέχ που ήταν εκτός εστίας και με απευθείας εκτέλεση πέτυχε το πρώτο γκολ του νέου Σούπερ Καπ! Η κατοχή για τη Βασίλισσα έφτασε στο 70%, με τη Βαλένθια να είναι εγκλωβισμένη και αδύναμη να αναπτυχθεί σωστά.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης για να κάνουν οι «Νυχτερίδες» την πρώτη φάση. Ο Γκαμεϊρό βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Αντίθετα, η Ρεάλ ήταν πιο κυνική και δέκα λεπτά αργότερα βρήκε ξανά δίχτυα. Το σουτ του Μόντριτς βρήκε στα πόδια του Κοντογκμπιά, ο Ισκο πήρε το ριμπάουντ και με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0. Οι Μαδριλένοι εκμεταλλεύθηκαν την κακή ανασταλτική λειτουργία της αντιπάλου και στο 42΄πλησίασαν στο τρίτο γκολ. Η κεφαλιά του Ισκο βρήκε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Ντομενέχ είχε σούπερ επέμβαση στο πλασέ του Γιόβιτς.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, η κατοχή ήταν πάνω από το 60% και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα από την αντίπαλό της. Στο 60′ ο Βαλβέρδε έχασε καλή ευκαιρία για να σκοράρει, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Μόντριτς με μοναδικό τελείωμα πέτυχε το γκολ! Ο ρυθμός έπεσε, το μυαλό της Βασίλισσας ήταν στον τελικό και η Βαλένθια βρήκε χώρους για να απειλήσει. Ο Φεράν σε δυο περιπτώσεις δε βρήκε δίχτυα, αλλά το κατάφερε στις καθυστερήσεις ο Παρέχο με πέναλτι. Ο Ράμος έκανε χέρι και με τη βοήθεια του VAR η Βαλένθια μείωσε σε 3-1.

Βαλένθια (4-4-2): Ντομενέχ, Γκαγιά, Γκάμπριελ, Γκαράι, Βας. Σολέρ, Παρέχο, Κοντογκμπιά (58′ Γκόμες), Κοκλέν (83′ Σομπρίνο), Τόρες, Γκαμεϊρό (70΄ Τσερίσεβ)

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-2-1): Κουρτουά, Μεντί (71′ Μαρσέλο), Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Κρόος, Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Μόντριτς (77′ Χάμες), Ίσκο, Γιόβιτς (73′ Μαριάνο Ντίας)

 

Πηγή: Gazzeta.gr