Home SPORTS NEWS Οι κορυφαίες 10 μεταγραφές ελεύθερων παικτών της δεκαετίας!

Οι κορυφαίες 10 μεταγραφές ελεύθερων παικτών της δεκαετίας!


Τα σπουδαία ονόματα και οι μεγάλες καριέρες δεν σημαίνει πάντα ότι κοστίζουν μια περιουσία…

Ο Ιανουάριος είναι μια εξαιρετική περίοδος για όσους θέλουν να υπογράψουν παίκτες ως ελεύθερους.

Με αρκετά συμβόλαια… μπαρουτοκαπνισμένων ποδοσφαιριστών να λήγουν τον Ιούνιο του 2020 (Έρικσεν, Καβάνι, Μόντριτς, Τιάγκο Σίλβα κλπ) και απ’ όσο φαίνεται θα αποτελέσουν υλικό για τα αφιερώματα της επόμενης δεκαετίας, δίνεται καλή αφορμή για να αναζητηθούν οι κορυφαίες… υπογραφές «ανέργων» στο διάστημα 2010-2020.

Μπορεί αυτό το διάστημα να ήταν που εκτόξευσε τα ποσά μεταγραφών στα ύψη, ωστόσο είχε και κάποιες υπογραφές παικτών ως ελεύθερων σε ομάδες που ήταν… χρυσός.

Μάλιστα, «πρωταθλήτρια» στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι η Γιουβέντους, η οποία μέσα στη δεκάδα έχει τρεις παίκτες της.

Παράλληλα, πέρα από κινήσεις που… τάραξαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνεται και μια που αφορά μετακίνηση παίκτη στη Λατινική Αμερική, όπου «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.

10. Μιράντα, Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως ελεύθερος από την Σάο Πάολο το 2011, αγωνίστηκε για 4 χρόνια στους Μαδριλένους, με τους οποίους πήρε… τα πάντα, εκτός από το Champions League στου οποίου όμως έφτασε μέχρι τον τελικό.

Ιδανικό δίδυμο για την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε μαζί με τον Γοδίν, έπαιξε σε περισσότερα από 170 παιχνίδια συμπληρώνοντας και τον αριθμό-ρεκόρ των 42 κίτρινων καρτών!

9. Ραούλ, Σάλκε

Ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ, μετά από 16 χρόνια στην Μαδρίτη μετέβη στην Σάλκε το 2010.

Εκεί, αγωνίστηκε για 98 παιχνίδια σκοράροντας μάλιστα 40 γκολ ενώ πανηγύρισε και δύο τρόπαια.

Ήταν τόσο ισχυρή η σχέση του με το κλαμπ, παρά το μικρό διάστημα που βρέθηκε εκεί, που οι «βασιλικοί μπλε» απέσυραν για κάποιο διάστημα το Νο7 που φορούσε εκεί, αφού ο ίδιος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

8. Τεέμου Πούκι, Νόριτς

Απίθανος. Ο Φινλανδός φορ ήρθε… ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στο Νησί το καλοκαίρι του 2018 αλλά, λίγους μήνες αργότερα τα «καναρίνια» τον θεοποίησαν μιας και τα 29 γκολ που σκόραρε στην Championship ανέβασαν την ομάδα στα σαλόνια της Premier League.

Πλέον, ο Σκανδιναβός επιθετικός, παρόλο που η ομάδα του είναι στην ουρά στην Αγγλία έχει ήδη σκοράρει 9 γκολ και έχει δώσει 3 ασίστ.

Πώς τον άφησε ελεύθερο η Μπρόντμπι…

7. Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ, Τιγκρές

Το 2015 ο Γάλλος φορ άφηνε την Ευρώπη και απέρριπτε προτάσεις που είχε από ομάδες όταν αποδεσμεύθηκε από την Μαρσέιγ για τα… μάτια της τίγρης.

Η μεξικανική Τιγκρές, έγινε η «τυχερή» που απήλαυσε και συνεχίζει να απολαμβάνει μέχρι το 2021 τα 118 του γκολ και τις 30 ασίστ μέσα σε 4 χρόνια.

Παράλληλα, έχει πανηγυρίσει και 3 φορές το πρωτάθλημα του Μεξικό.

Not bad…

6. Αντρέα Πίρλο, Γιουβέντους

Είναι η… κυρία των ελευθέρων. Ραμπιό και Τσαν είναι δύο περιπτώσεις που, δεν είναι στη λίστα, αλλά σίγουρα θα της αποφέρουν κέρδος αν τους πουλήσει καθώς δεν έχουν ενθουσιάσει.

Ο Πίρλο όμως είναι άλλη περίπτωση. Ο Μπουφόν δεν το πίστευε όταν τον υπέγραφαν, μάλιστα τον χαρακτήρισε «μεταγραφή του αιώνα».

Πέτυχε 19 γκολ και μοίρασε 38 ασίστ ενώ «σήκωσε» και 4 πρωταθλήματα στην Ιταλία όντας το… μυαλό της Γιούβε.

5. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

League Cup και Europa League… Σε όλες τις διοργανώσεις 28 γκολ με τους «διαβόλους» και… μοναδικές στιγμές για τους φαν της ομάδας που σπεύδανε να αγοράσουν τη φανέλα του.

Ο ερχομός του Σουηδού στο Μάντσεστερ το 2016 ήταν μια από τις κορυφαίες συμφωνίες ελευθέρων που έγιναν στη δεκαετία.

4. Ντάνι Άλβες, Γιουβέντους

«Έγκλημα» της Μπαρτσελόνα που τον άφησε ελεύθερο το 2016 έναν χρόνο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του.

Η Γιουβέντους το εκμεταλλεύτηκε, είδε στο πρόσωπό του έναν πρωταθλητή που την βοήθησε να προσθέσει τίτλους στο παλμαρέ της.

Σε 33 συμμετοχές 6 γκολ και 7 ασίστ, πριν αποχωρήσει για την Παρί Σεν Ζερμέν κι έπειτα για την Σάο Πάολο.

3. Τζέιμς Μίλνερ, Λίβερπουλ

Δεν ενθουσίασε κανέναν ο ερχομός του στο Μέρσεϊσαϊντ το 2015.

Ο Μίλνερ άφηνε στα 29 του την Μάντσεστερ Σίτι για να πάει ως ελεύθερος στη Λίβερπουλ και εκεί, έγινε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Κλοπ.

Ασίστ με το… τσουβάλι, μάστερ στις εκτελέσεις πέναλτι που, εντός Νησιού, όποτε ευστοχεί δεν χάνει η ομάδα και εξαιρετικός ως αριστερό μπακ μέχρι να γίνει η μεταγραφή του Ρόμπερτσον.

2. Πολ Πογκμπά, Γιουβέντους

Εκεί, αξίζει να πιάσεις την ιστορία ανάποδα.

Από τα 100 εκατομμύρια που έδωσε η Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει, λίγα χρόνια μετά από την ημέρα που τον άφησε ελεύθερο το 2012.

Η Γιουβέντους τον υπέγραψε, τον έκανε ηγέτη στο κέντρο και τον… μοσχοπούλησε λίγα χρόνια μετά χωρίς να της λείψει κάτι στην πορεία.

1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μπάγερν Μονάχου

Το δρομολόγιο πάνω-κάτω συνηθισμένο. Ντόρτμουντ – Μπάγερν είναι μια διαδρομή που αρκετοί παίκτες έχουν κάνει, ωστόσο αυτός θα είναι πάντα στο μυαλό όλων ως ξεχωριστός.

Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του 2019 σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει κατά ριπάς και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να τον σταματήσει.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι η κορυφαία μεταγραφή ελεύθερου που έγινε την περασμένη δεκαετία.

Πηγή: gazzetta.gr