Home SPORTS NEWS Έβγαλαν την κορυφαία αγγλική ομάδα όλων των εποχών!

Έβγαλαν την κορυφαία αγγλική ομάδα όλων των εποχών!


Ποια είναι η κορυφαία αγγλική ομάδα (ως σύνολο/ρόστερ) όλων των εποχών; Ασφαλώς και δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι σε μια συγκεκριμένη, με κυριότερο λόγο ότι δεν θα είναι αντικειμενική η απάντηση τους. Μεγάλο ρόλο παίζει και ηλικία όσων μπουν σε τέτοια συζήτηση, αφού οι νεαρότεροι δεν έζησαν τις σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος και άποψη θα έχουν μόνο εάν άκουσαν για αυτές ή είδαν μερικά βίντεο.

Στο πλαίσιο της εκπομπής “Monday Night Football” στο Sky sports αποφάσισαν όμως ποια είναι αυτή… Για την ακρίβεια βγήκε μέσω ενός συστήματος βαθμών αναλόγως των επιτυχιών που είχαν σε μια περίοδο τριών χρόνων. Στη συζήτηση δεν μπήκε καν η Manchester City των προηγούμενων δύο ετών και η φετινή Liverpool, αφού μιλάνε για κυριαρχία τριών ετών, όπως επίσης ούτε ομάδες πριν τη δεκαετία του ’50 όταν δεν υπήρχαν ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Gary Neville και Jamie Carragher επέλεξαν δώδεκα ομάδες που πληρούσαν τα κριτήρια για να συμπεριληφθούν στη λίστα και έπειτα ξεκίνησε η συζήτηση για το πως θα μπουν σε μια σειρά. Αυτό έγινε με ένα σύστημα βαθμών όπως αναφέραμε πιο πάνω, στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο σχολιαστές του Sky sports.

Το Champions League ως το πιο σημαντικό τρόπαιο έδινε πέντε πόντους σε περίπτωση κατάκτησης του, ενώ δύο πόντους σε ήττας στον τελικό. Τέσσερις πόντους έδινε η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ένα πόντο η 2η θέση. Οποιοδήποτε άλλος ευρωπαϊκός τίτλος έδινε τρεις πόντους, ενώ δύο πόντους για την κατάκτηση του FA Cup. Το League Cup, το UEFA Super Cup και το Club World Cup έδιναν από ένα βαθμό.

Όσον αφορά τις ομάδες, η Manchester United έχει τρεις στη λίστα, με μια όταν προπονητής ο Sir Matt Busby και δύο του Sir Alex Ferguson, συμπεριλαμβανομένου αυτής που πέτυχε το Treble. Δύο ομάδες της Liverpool από τις δεκαετίες του 70′ και του 80′ όταν οι «κόκκινοι» ζούσαν μεγάλες στιγμές βρίσκονται στη λίστα, ενώ οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν από μια εκπρόσωπο.

Πρόκειται για την Arsenal των “Invincibles “, την Tottenham που ήταν η πρώτη αγγλική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά και double στον 20ο αιώνα, την Nottingham Forest του Brian Clough με back to back κυπέλλου πρωταθλητριών, την Chelsea όταν ανέλαβε ο Jose Mourinho, την Aston Villa που σήκωσε την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά», τη σπουδαία Everton της δεκαετίας του ’80 και την Leeds.

Στο βίντεο πιο κάτω είναι ολόκληρο το κομμάτι της συζήτησης τους, διάρκειας 40 λεπτών. Σε αυτό θα δείτε αναλυτικά πως έβγαλαν απάντηση στο «ποια είναι η κορυφαία αγγλική ομάδα;» και θα μάθετε περισσότερα στοιχεία για κάθε ομάδα. Λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τις συζητήσεις:

Για όσους θέλουν να δουν μόνο το… αποτέλεσμα:

Πηγή: agglia.net