Home SPORTS NEWS Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Πήρε το Klassiker και χαϊδεύει ξανά τη…...

Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Πήρε το Klassiker και χαϊδεύει ξανά τη… σαλατιέρα


Με υπέροχη λόμπα του Κίμιχ, η συμπαγής και σταθερή Μπάγερν καθάρισε το ντέρμπι στο Ντόρτμουντ (0-1), απογειώθηκε στο +7 και καλπάζει για το όγδοο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Από την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην Τρίτη το απόγευμα. Η Ντόρτμουντ θα είχε μία δυνατή ευκαιρία υποδεχόμενη την Μπάγερν, αλλά τελικά δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.
Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά ότι στα δύσκολα εκείνοι έχουν το know how, την ποιότητα και την ψυχολογία και ότι είναι τα απόλυτα αφεντικά στη χώρα. Το 0-1 που πήραν στη Βεστφαλία, τους απογείωσε στο +7 από τη μεγάλη αντίπαλό τους και τους στέλνει ολοταχώς προς την όγδοη διαδοχική φορά που θα ρίξουν μπύρες στη… σαλατιέρα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 1’ ο Μπόατενγκ έσωσε στη γραμμή το σουτ του Χάαλαντ. Σταδιακά ανέβηκαν οι πρωταθλητές και στο 19’ συνέβη το αντίστροφο, με τον Πίστσεκ να σταματάει στη γραμμή το σουτ του Γκνάμπρι, στον οποίο έβαλε stop και ο Μπούρκι (24’). Στο 43’ όμως ο Κίμιχ έκανε το ίσως πιο εντυπωσιακό τελείωμα της καριέρας του. Μία σούπερ σε σύλληψη και τέλεια σε εκτέλεση ενέργεια, καθώς από το ημικύκλιο τσίμπησε την μπάλα όσο και όπως έπρεπε και κρέμασε με υπέροχη λόμπα τον Μπούρκι.

Το άδειο «Signal-Iduna-Park» χωρίς το «Κίτρινο Τείχος», δεν μπορούσε να δώσει βοήθειες και ώθηση στην ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, η οποία δεν έβγαλε ψυχή και δεν είχε καθαρές ιδέες, με την Μπάγερν να ελέγχει το παιχνίδι και να είναι σοβαρή, στιβαρή, πειθαρχημένη. Με τον Χάαλαντ να αποχωρεί τραυματίας και τον Νόιερ να βγάζει το μοναδικό καλό σουτ από τον Νταχούντ (80’), οι Βαυαροί δεν απειλήθηκαν. Θα μπορούσε βέβαια να έχει δοθεί πέναλτι σε χέρι του Μπόατενγκ, με το VAR για απροσδιόριστο λόγο να μένει ανενεργό.

.Αντιθέτως, ο Μπούρκι σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Γκορέτσκα (54’), ενώ ο Λεβαντόφσκι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι (83’). Το φινάλε βρήκε τους νικητές να διευρύνουν το εκπληκτικό αήττητο σερί τους στην Μπουντεσλίγκα στα 13 ματς, έχοντας μόνο μία ισοπαλία.

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Χούμελς, Πίστσεκ (80’ Γκέτσε), Γκερέιρο, Ακανί, Χακίμι, Ντιλέινι (46’ Τσαν), Νταχούντ, Αζάρ, Μπραντ (46’ Σάντσο), Χάαλαντ (72’ Ρέινα)

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (85’ Ερναντές), Αλάμπα, Κίμιχ, Παβάρ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Κομάν (73’ Πέρισιτς), Ντέιβις, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Πηγή:Gazzetta.gr