Home SPORTS NEWS Δολοφονία Φλόιντ: Ακόμα δύο διαδηλωτές νεκροί από πυροβολισμούς

Δολοφονία Φλόιντ: Ακόμα δύο διαδηλωτές νεκροί από πυροβολισμούς


Αυξάνονται οι νεκροί στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Άλλοι δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε μετά από τις ολονύχτιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και τους διαδηλωτές στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα.

Σύμφωνα με το CNN, σε πρωινή ενημέρωση της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Πολ Σικόρσκι ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν περιπολία στην πόλη, έπεσαν σε ενέδρα και τα οχήματα τους δέχθηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών.

Ο Σικόρσκι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, αλλά είπε ότι το «ηθικό ήταν καλά».

Ακόμα ανέφερε ότι συνελήφθησαν αρκετά άτομα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο θεωρείται ότι ενεπλάκη στο συγκεκριμένο συμβάν και τράπηκε σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς.

Παράλληλα προσέθεσε ότι η αστυνομία μετέβη σε δεκάδες περιστατικά σε όλη την πόλη, στα οποία οι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ. Όπως είπε συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο σκοτώθηκαν.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ, Μάικ Μάτεσον δήλωσε ότι θα επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της Δευτέρας και ότι θα ζητήσει από τον κυβερνήτη της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς να ενεργοποιήσει την εθνοφρουρά.

Νεκρός διαδηλωτής από αστυνομικά πυρά στο Κεντάκι

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, ένας άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Λούισβιλ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

 

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες βράδυ μετά από πέντε συνεχείς νύχτες διαδηλώσεων.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς επιχείρησαν να διαλύσουν μια συγκέντρωση διαδηλωτών σε έναν πάρκινγκ όταν δέχθηκαν πυρά από το πλήθος και αναγκάστηκαν να απαντήσουν, με τα πυρά να τραυματίζουν θανάσιμα τον διαδηλωτή.

Πηγή: Reader.gr