Home SPORTS NEWS Λεβαντόφσκι, Ιμόμπιλε, Βέρνερ και Ρονάλντο: Η μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» κορυφώνεται

Λεβαντόφσκι, Ιμόμπιλε, Βέρνερ και Ρονάλντο: Η μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» κορυφώνεται


Η μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» κορυφώνεται μετά το γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο παιχνίδι με τη Μίλαν, καθώς ξεπέρασε τον Ερλινγκ Χάαλαντ στη λίστα των υποψήφιων.

Παρά την ήττα της Γιουβέντους από τη Μίλαν με 4-2, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να φτάσει τα 26 τέρματα στην Serie A και τα 30 συνολικά τη φετινή σεζόν. Πλέον με αυτό τον αριθμό τερμάτων έφτασε τους 52 πόντους, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο, το αστέρι της Ντόρτμουντ, Ερλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός έχει 29 γκολ, αλλά τα 16 από αυτά τα πέτυχε με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ, στην Αυστριακή Μπουντεσλίγκα , ένα πρωτάθλημα που υπολογίζει λιγότερους πόντους ανά γκολ που έχει σημειωθεί (1,5 βαθμοί αντί για 2 στα μεγάλα πρωταθλήματα).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την ευκαιρία στις 7 αγωνιστικές που απομένουν για την Serie A, να φτάσει στην κορυφή τον επιθετικό της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ, αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού βραβείου, έχοντας πετύχει 34 τέρματα με 68 πόντους.

Βέβαια, ο 35χρονος σταρ των «μπιανκονέρι» για να βρεθεί στην πρώτη θέση, θα πρέπει να ξεπεράσει τους Τίμο Βέρνερ  (28 γκολ και 56 πόντους) και Τσίρο Ιμόμπιλε (29 γκολ, 58 πόντους).

Το αξιοσημείωτο της λίστας, είναι πως ο Τζέιμι Βάρντι μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αρσεναλ στην πρόσφατη αναμέτρηση τους, ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι για 1 γκολ και 2 πόντους, στη σχετική λίστα.

Αναλυτικά η λίστα για το «Χρυσό Παπούτσι»:

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν)34 γκολ68 πόντοι
Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)29 γκολ58 πόντοι
Τίμο Βέρνερ (Λειψία)28 γκολ56 πόντοι
Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)26 γκολ52 πόντοι
Εερλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ)29 γκολ50 πόντοι
Σον Γουάισμαν (Βόλφσμπεργκερ)30 γκολ45 πόντοι
Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)23 γκολ46 πόντοι
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)22 γκολ44 πόντοι

Πηγή:Gazzetta.gr