Home SPORTS NEWS Οι αλλαγές που προτείνει η UEFA για το Champions και Europa League...

Οι αλλαγές που προτείνει η UEFA για το Champions και Europa League για τη νέα χρονιά


Μία σειρά αλλαγών, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η UEFA, ενόψει της νέας χρονιάς, σε Champions και Europa League, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλή διεξαγωγή των συγκεκριμένων διοργανώσεων, εν μέσω πανδημίας.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής Equipe, η UEFA το προσεχές διάστημα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μερικούς νέους κανονισμούς που θα αφορούν το Champions και το Europa League.

Αν κάποια ομάδα, εμφανίσει κρούσματα κορονοϊού, αλλά διαθέτει 13 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και είναι δηλωμένοι στη λίστα, τότε θα πρέπει να δώσει κανονικά την αναμέτρηση. Αν βέβαια, δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0.

Οσον αφορά τους διαιτητές ενός αγώνα, αν κάποιος από αυτούς βρεθεί θετικός στον Covid-19, τότε θα πρέπει ο αντικαταστάτης του να έχει εθνικότητα ίδια με μία εκ των δύο ομάδων.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως αλλαγές ενδέχεται να υπάρχουν και στους κανονισμούς, που αφορούν την έδρα. Αν προκύψει ζήτημα, η γηπεδούχος ομάδα, θα πρέπει να βρει κάποιο άλλο γήπεδο ενώ σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν για τον αγώνα, τότε θα πρέπει πάλι ο γηπεδούχους να βρει μία έδρα, η οποία θα εξυπηρετεί τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.