Home SPORTS NEWS «Μάχη» στη Βουδαπέστη για τον πρώτο τίτλο στην Ευρώπη

«Μάχη» στη Βουδαπέστη για τον πρώτο τίτλο στην Ευρώπη


Μπάγερν Μονάχου και Σεβίλλη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις όχθες του Δούναβη με στόχο τον τίτλο του υπερπρωταθλητή Ευρώπης. Με κόσμο ο τελικός του Super Cup στη Βουδαπέστη.

Ραντεβού στη Βουδαπέστη και στην «Puskas Arena» δίνουν Μπάγερν Μονάχου και Σεβίλλη με φόντο τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο τελικός του φετινού Super Cup σίγουρα θα είναι διαφορετικός, χωρίς την αίγλη των προηγούμενων ετών… ελέω πανδημίας, αφού θα διεξαχθεί παρουσία λίγων φιλάθλων που δεν θα ξεπερνούν το 30% της χωρητικότητας του γηπέδου.

Τόσο η Μπάγερν όσο και η Σεβίλλη, που κατέκτησαν τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους σε αυτή την περίεργη χρονιά δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση. Οι Βαυαροί είναι αήττητοι στα τελευταία 31 παιχνίδια που έχουν δώσει, ενώ η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει να χάσει από τις 9 Φεβρουαρίου, μετρώντας 21 ματς αήττητη.

Για την ομάδα του Χάνσι Φλικ, που ξεκίνησε με το 8-0 απέναντι στη Σάλκε, αποτελεί ερωτηματικό ο υποψήφιος για κορυφαίος της χρονιάς, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει ένα χτύπημα από το ματς πρωταθλήματος, ενώ εκτός θα μείνουν οι Κομάν και Νιανζού. Η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου αποτελεί βασικό στόχο για τους Γερμανούς, με τον προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης να δηλώνει: «Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να προσθέσουμε ακόμα έναν τίτλο στο ενεργητικό μας».

Από την άλλη για τη Σεβίλλη αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και το πρώτο μετά το τελικό του Europa League κόντρα στην Ίντερ. «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στις προπονήσεις και την προετοιμασία, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι» δήλωσε ο προπονητής Λοπετέγι, που έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά την προϊστορία, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά τη σεζόν 2017-2018, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν νίκησε με 2-1 στη Σεβίλλη και το δεύτερο παιχνίδι στο Μόναχο τελείωσε με 0-0.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Αλαμπα, Μπόατενγκ, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Γκνάμπρι, Μίλερ, Σανέ – Λεβαντόβσκι

Σεβίλλη (Λοπετέγι): Βάτσλικ – Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο (Ακούνια) – Ράκιτιτς, Φερνάντο, Χορδάν – Σούσο, Ντε Γιονγκ, Οκάμπος

Πηγή:sport-fm.gr