Home SPORTS NEWS “Χασούρα” πάνω από 11.8δις στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο

“Χασούρα” πάνω από 11.8δις στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο


Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά περίπου 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να χάσει συνολικά το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, η έρευνα αυτή αφορά κάθε ποδοσφαιρική ομάδα ανά τον κόσμο ακόμη και τις ακαδημίες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αυτό που ανακοίνωσε η FIFA είναι ένα νέο πακέτο στήριξης σύμφωνα με το οποίο περίπου 843.000 ευρώ μπορεί να ζητήσει κάθε εθνική ομοσπονδία συν 420.000 ευρώ είναι υποχρεωμένη να τα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

«Είναι τεράστιο το νούμερο και αφορά την ποδοσφαιρική οικονομία στην ολότητά της, ακόμη και τις ακαδημίες. Αυτό θα έχει συνέπεια και τον επόμενο χρόνο. Γι’ αυτό και τα δάνεια που μπορεί να ζητηθούν μπορεί χρονικά να αφορούν και το μέλλον της ομάδας. Δάνεια που θα προκύπτουν από το νέο πακέτο στήριξης που έχει δημιουργηθεί για την ανακούφιση από τον κορωνοϊό. Εάν κάποιος ρίξει μια ματιά στις επιπτώσεις, οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες στην Ευρώπη «χτυπήθηκαν» μεν, όμως, συγκριτικά με τις χώρες εκτός Ευρώπης και κυρίως της Νότιας Αμερικής τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά» υποστήριξε ο Όλι Ρέιν.

sport-fm.gr