Home SPORTS NEWS Τσεφερίν: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν»

Τσεφερίν: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν»


Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή σεζόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή θα ολοκληρωθεί κανονικά, τονίζοντας βέβαια πως αυτό είναι θα εξαρτηθεί και από τις κυβερνήσεις.

Μιλώντας στην ισπανικά εφημερίδα «Marca», ο Τσεφερίν αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού, την απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδα αλλά και στη φετινή σεζόν, η οποία τόνισε πως θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, έπρεπε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο, όλοι εξετάστηκαν. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν, αν και δεν εξαρτάται μόνο από την UEFA αλλά και από τις κυβερνήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, το ποδόσφαιρο είναι πιθανώς ένας από τους ασφαλέστερους τομείς, σε κανέναν τομέα δεν εξετάζονται οι εργαζόμενοι με αυτή τη συχνότητα.

Είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μπορούν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την αίσθηση που παίρνεις από ένα γήπεδο χωρίς φιλάθλους, είναι σίγουρα πολύ λυπηρό γιατί το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι οι άλλοι, διευθυντές, διαιτητές, εκπρόσωποι, ο Τύπος είναι δευτερεύον μέρος. Χωρίς παίκτες δεν μπορεί να υπάρχει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν μπορεί να είναι για πάντα.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο εκείνοι που πηγαίνουν στα στάδια, αλλά και αυτοί που παρακολουθούν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Είμαι πολύ αισιόδοξος και έχουμε κάνει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ. Νομίζω ότι έχω ήδη κάνει δεκαπέντε τεστ μέχρι τώρα.

Πηγή:Gazzetta.gr