Home SPORTS NEWS Μαραντόνα: Ούτε αλκοόλ, ούτε ναρκωτικά στον οργανισμό του όταν πέθανε

Μαραντόνα: Ούτε αλκοόλ, ούτε ναρκωτικά στον οργανισμό του όταν πέθανε


Τα πρώτα αποτελεσματα της νεκροψίας στο σώμα του Ντιέγκο Μαραντόνα είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πως δεν ανιχνεύτηκε πάνω του αλκοόλ ή ναρκωτικά τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου του.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την αποφράδα ημέρα της 25ης Νοεμβρίου 2020 που έφυγε από κοντά μας ο Ντιέγκο Μαραντόνα, με την καρδιά να προδίδει τον “Πίμπε Ντ’Όρο” σε ηλικία 60 ετών, και μόλις τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Το μέσο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με το επίμαχο αυτό ζήτημα είναι η “Ole“, με την αργεντίνικη εφημερίδα να αναφέρει σε ρεπορτάζ του πως οι εξετάσεις έδειξαν πως ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής ούτε είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών τις ημέρες που είχαν προηγηθεί του θανάτου του.

Από τις αναλύσεις, επιβεβαιώθηκε μάλιστα η απουσίας χορήγησης φαρμάκων για καρδιακές παθήσεις, αντίθετα υπάρχουν ίχνη ψυχοτρόπων φαρμάκων, ενω η καρδιά του ζύγιζε σχεδόν το διπλάσιο από το φυσιολογικό.

Σύμφωνα με την αυτοψία “ο Μαραντόνα πέθανε ως αποτέλεσμα οξέος πνευμονικού οιδήματος, που σχετίζεται με την επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας (σ.σ. η καρδιά του Ντιέγκο είχε διασταλμένη μυοκαρδιοπάθεια και ζύγιζε 503 γραμμάρια, σχεδόν διπλάσια από την κανονική).

Επιπλέον, εντοπίστηκαν ίχνη πιθανής κίρρωσης μέσα στο ήπαρ, μέσα στους πνεύμονες η ρήξη επτά κυψελίδων, καθώς και μια οξεία νεφρική σωληνωτή νέκρωση”.

Πηγή:sport24.gr