Home SPORTS NEWS Επαναρχίζει το Γιουρόπα Λιγκ με τους πρώτους αγώνες της φάσης των «32»

Επαναρχίζει το Γιουρόπα Λιγκ με τους πρώτους αγώνες της φάσης των «32»


Μετά τις πρώτες ματσάρες του Τσάμπιονς Λιγκ, στη δράση επιστρέφει με σπουδαίο αγωνιστικό πρόγραμμα και το Γιουρόπα Λιγκ. Με 16 σούπερ αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα 15 συν 1, αυτή του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού με την Αϊντχόβεν.

Τα φώτα ασφαλώς στρέφονται σε 2-3 ζευγάρια, μεταξύ των οποίων και τη μάχη του Τορίνου. Εκεί όπου η Ρεάλ Σοσιεδάδ θα “υποδεχτεί” (τύποις γηπεδούχος στο ιταλικό γήπεδο ελέω πανδημίας) την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Βάσκοι προέρχονται από δύο σερί νίκες και μάχονται για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Με την καλύτερή της ενδεκάδα η Σοσιεδάδ. Από την άλλη η Γιουνάιτεντ φαίνεται να χάνει την επαφή της με την συμπολίτισσα της Σίτι. Και κορυφαίος της στόχος πια είναι η παραμονή στην τετράδα που θα της εξασφαλίσει παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Σόλσκερ αναμένεται να κάνει εκτεταμένo ροτέισον.

Εξίσου μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί και στο Ολίμπικο της Ρώμης. Το οποίο είναι τυπικά απόψε η έδρα της Μπενφίκα που θα υποδεχτεί την Άρσεναλ. Επίσης αλλαγή έδρας λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου ελέω πανδημίας. Οι Λουζιτανοί δεν είναι σε καλή κατάσταση και έχουν χάσει πλέον 13 βαθμούς διαφορά από την κορυφή στο πρωτάθλημα τους. Πως εκτούτου εκτεταμένο ροτέισον δεν προτίθεται να κάνει ο Ζεσούς, που βλέπει την ευρωπαϊκή διάκριση ως ένα τρόπο να στεφθεί με επιτυχία η φετινή σεζόν. Στην αντίπερα όχθη, στην Άρσεναλ, το παιχνίδι κόντρα στην Λιντς την Κυριακή είναι κομβικής σημασίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της επόμενης περιόδου. Η 10η στη βαθμολογία πλέον Άρσεναλ δεν έχει το παραμικρό πεθερό γκέλας και γι’ αυτό σήμερα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στις συνήθη 11άδα της.

Από κει και μετά σπουδαίο αναμένονται και το παιχνίδι μεταξύ της Γρανάδα και της Νάπολι, μια κλασική Ισπανό-Ιταλική μονομαχία. Η οποία πάντως στιγματίζεται από την έλλειψη ποδοσφαιριστών στην πλευρά των Παρτενοπέι! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ρίνο Γκατούζο έμεινε με 12 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας στη διάθεση του και θα αναγκαστεί να βάλει έξι πιτσιρικάδες για να συμπληρώσει 18άδα! Εκτός μάχης για τραυματισμούς και όχι μόνο, έμειναν οι Οσπίνα, Μέρτενς, Λοθάνο, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Μανωλάς, Χουσάι, Πετάνγκα και Ντεμέ|!

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:
Ντινάμο Κιέβου – Μπριζ (17:00)
Βόλφσμπεργκερ – Τότεναμ (19:55) (ουδέτερο, Ουγγαρία)
Σοσιεδάδ – Μάμντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:55) (ουδέτερο, Ιταλία)
Ερυθρός Αστέρας – Μίλαν (19:55)
Σλάβια Πράγας – Λέστερ (19:55)
Μπράγκα – Ρομα (19:55)

Κράσνονταρ – Ντιν. Ζάγκρεμπ (19:55)
Γιουνγκ Μπόις – Λεβερκούζεν (19:55)
Ολυμπιακός – Αϊντχόβεν (19:55)
Μπενφίκα – Αρσεναλ (22:00) (ουδέτερο, Ιταλία)
Αντβέρπ – Ρέιντζερς (22:00)
Σάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ (22:00)
Μόλντε – Χόφενχαϊμ (22:00) (ουδέτερο, Ισπανία)
Γρανάδα – Νάπολι (22:00)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σαχτάρ Ντόνετσκ (22:00)
Λιλ – Αγιαξ (22:00)